Jentene fra Pakistan fikk en helt spesiell fotballtrening

Jentene fra Pakistan får en liten peptalk av Tresor Egholm i Lyn Fotball. FOTO: LYN FOTBALL

– Lærerikt å høre om hvordan det er for jenter å spille fotball i en sterk mannsdominert kultur i Pakistan, og hvor det ikke er tradisjon for at kvinner skal spille fotball, sier fotballtrener Tresor Egholm.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.08.2017 kl 10:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Team Diya Pakistan fikk nok en lærerik treningsøkt på Kringsjå, etter at de var slått ut av Norway Cup.

Lyn-trenerne Tresor Egholm og Alan Tano stilte opp da forespørselen kom via Morgan Kornmo, som spilte i Lyn fra han var 13 til 17 år før han prøvde lykken på Akademiet til Malaga, i Spania.

Første pakistanske jentelag

Klubben forteller videre at Morgans mor, Tina Shagufta Munir Kornmo, var kontaktperson for det første pakistanske jentelaget som noen gang har deltatt på Norway Cup.

– Det er lærerikt å høre om hvordan forholdene er for jenter som ønsker å spille fotball i Pakistan. De har det ikke enkelt i en kultur som er sterkt mannsdominert, og der det ikke er tradisjon for at kvinner skal spille fotball, sier Tresor Egholm.

Se bildet større

Fra Pakistan til Norway Cup, og innom Kringsjå for en aldri så liten proff treningsøkt. FOTO: LYN FOTBALL

Jordbaner

Det ble en helt spesiell fotballtrening for jentene fra Pakistan. For klubben forteller at jenter 13-laget har aldri hatt en treningsøkt med høyt skolerte trenere, og trener til daglig på jordbaner hjemme i Pakistan.

På Kringsjå møtte de topp forhold og to av de beste trenerne ifølge klubben, i ungdomsfotballen.

– Da forespørselen kom med litt bakgrunnsinformasjon er det klart at vi måtte stille opp. Lyn ønsker å være en åpen og inkluderende klubb, og dette er helt i tråd med klubbens verdier.

LES OGSÅ: Look to Lyn! Gode utviklingsmiljøer handler ikke bare om penger.

– Dette var givende også for oss som trenere. De manglet jo skoleringen vi ser hos jevnaldrende spillere i Lyn, men iveren og spillegleden var den samme. Og et par av jentene hadde fine ferdigheter og tok læring veldig fort, og det er jo alltid litt spennende, sier Egholm videre.

Se bildet større

Fra jordbaner til kunstgress og utdannede trenere på Kringsjå. FOTO: LYN FOTBALL

Ikke ett eneste mål

Team Diva Pakistan scoret ikke et eneste mål i Norway Cup i åpent spill, men etter tap i alle puljespillskamper (0-23 i målforskjell), ble det straffesparkkonkurranse i første sluttspillskamp der de vant på straffespark.

I neste kamp var det dessverre slutt for Team Diya Pakistan etter 0-5 mot Årvoll IL.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse