Jon (49): - Gatefotball reddet meg fra helvete

Se video fra Valle.

UKAS HØYDEPUNKT: Denne gjengen, som har sett livets skyggeside, samles hver tirsdag og fredag i Vallhall for å spille fotball. FOTO: Foto: Andreas Lindbæk

De opplevde livets brutale skyggeside. Nå er fotball rusen for disse Vålerenga-supporterne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2015 kl 01:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

GOD ØKT: Kevin ga alt under tirsdagens trening.

Se bildet større

KAPTEIN: Jon Holter har vært med fra oppstarten i april.

Se bildet større

TOPP INNSATS: Formen bedres betraktelig i løpet av sesongen.

Se bildet større

SAMHOLD: Spillerne skryter av det gode vennskapet de har skapt.

Se bildet større

UKAS HØYDEPUNKT: Denne gjengen, som har sett livets skyggeside, samles hver tirsdag og fredag i Vallhall for å spille fotball. FOTO: Foto: Andreas Lindbæk

VALLE: Hovedstadens eneste tippeligalag satser med gode grunner på gatefotballaget. Formålet er å tilby en sunn aktivitet i et rusfritt nettverk, på en sosial arena som hjelper mange ut av rusmiljøet.

- Jeg har vært ute en vinternatt for å si det sånn. Jeg prøver å glemme fortiden, det var et rent helvete, sier Jon Holter (49), som har fulgt Vålerenga både innen fotball og hockey, i all sin tid.

Fotball mot rus

Konseptet har som mål å skape endring via positive opplevelser, sammen med andre, som på sikt som kan føre til rusfrihet. All erfaring viser at fotballen begrenser rusinntaket betraktelig for de aktive.

- Det gir meg veldig mye. Jeg ville ikke gått glipp av dette for alt i verden. Uten dette tilbudet er det ikke sikkert at det hadde gått så bra. Det er greit å ha noe å gjøre , sier Jon.

Ett av kriteriene for å være med i treningsgruppa er at fotballentusiastene er nykter

- Dette er et lavterskeltilbud for tidligere rusmisbrukere. Eneste kriteriet er at de ikke kommer hit rusa, sier Svein Helge Liknes, trener Vålerenga Gatefotball.

VIF Fotball bidrar med treningstider, trenere og utstyr.

- Vålerenga har en stor samfunnsavdeling, og det føles naturlig å ta muligheten til å være med. Det er et fantastisk prosjekt, sier Liknes.

Får selvtillitt

Denne uken ble Mediehuset dittOslo med på en av lagets treninger. Først trente de med stort pågangsmot i Vallhall, før sammenkomsten ble avsluttet med en felles lunsj på klubbhuset til Enga. Ukentlig leverer en av prosjektets hovedsponsorer, Maxim, mat og drikke til spillerne.

- Vi kan ikke bare trene, vi må spise også, sier Jon med et smil.

På oppfordring fra dittOslos utsendte tok Kevin Fernandes Hagen (37) velvillig over som reporter i videoen, som ble laget i forbindelse med reportasjen. Det ble utvilsomt en fin opplevelse for 37 åringen.

- Før var det tøft å se folk i øynene. Nå håper jeg å få et vanlig A4-liv, og prosjektet har definitivt gjort at jeg har fått tilbake selvtilliten, sier Kevin.

Nå smiler livet til mannen, som har vokst opp på Bogerud, og hverdagen er blitt betraktelig lettere.

- Vi har fått sett livets bakside og vi prøver å glemme de tidene. Nå er vi samlet her som fotballvenner, avslutter Kevin.

Se video øverst i artikkelen.

LES OGSÅ: Disse spillerne MÅ overbevise Rekdal

LES OGSÅ: Stortalent tror han kan kopiere suksessen til Martin Ødegaard

LES OGSÅ: Vålerengas «Jobbsjansen» får 400.000 kroner

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse