ANNONSE
Annonse

Jonas Gahr Støre vil fortsette å gå skirenn

- Får vi kulda, så skal snøen være på plass i løpet av en 10-dagers-periode, sier teknisk sjef i Skiforeningen, Klaus Kromann.

- Får vi kulda, så skal snøen være på plass i løpet av en 10-dagers-periode i Holmenkollen, sier teknisk sjef i Skiforeningen, Klaus Kromann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 00:59

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: Det er hektisk byggeaktivitet i Holmenkollen. Oslo kommune ved Bymiljøetaten er prosjektleder for de pågående byggearbeidene i anlegget.

Nytt pressesenter- og arrangementhus skal på plass, nye smøreboder, nye toaletter og ny rampe bygges for preppemaskinene.

Skiforeningen, ved teknisk sjef Klaus Kromann, er optimist i forhold til Oslo Bedriftsidrettskrets' første karusellrenn i Holmenkollen, 7. januar.

- Foreløpig ser byggearbeidene ut til å være i rute. Så snart det er kaldt nok, setter vi igang snøproduksjonen her oppe, forteller Kromann.

Det må være perioder med minst minus 2-4 kuldegrader for å få satt igang snøproduksjonen. Best er nede i mellom 4 og 8 kuldegrader, og vindstille.

- Får vi kulda, skal snøen være på plass i løpet av en 10 dagers produksjonsperiode, her i Holmenkollen. Utfordringen her oppe, er at det ofte er noe vind. For mye vind gjør jo bare at den kunstige snøen blåser helt andre steder enn i skitraséen, legger Kromann til.

Les også: Missing link på 4200 meter

#OBIK klare

- Ja nå venter vi bare på at snøen skal legge seg oppe i Holmenkollen, så er vi klare til første renn. Påmeldingen er åpnet, inviterer Tore Stokdal i Oslo Bedriftsidrettskrets.

Forrige sesong var også nåværende leder av Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, med.

#Støre med på renn

Støre satser på skirenn i år også, og forsøker å trene når anledningen byr seg.

-  Jeg forsøker å trene når jeg kan og jeg håper nå på snø i marka, sier lederen for Arbeiderpartiet.

Han blir gjerne med i OBIK-renn igjen.

- Får jeg tid til å delta i OBIK melder jeg meg på ett eller to renn også i år. Gjerne også Holmenkollmarsjen, sier det spreke partilederen.

I forrige sesong uttalte han også.

- OBIK-rennene er et veldig hyggelig arrangement. Som da jeg var helseminister, er jeg imponert og begeistrert over bedriftsidretten som får til å arrangere renn som dette. Arrangement med stort humør og engasjement. Et viktig bidrag til folkehelsen, og en fin anledning for folk å komme ut i aktivitet - her er alle nivåer representert, sa Støre forrige sesong.

- Noe helt eget å få gå her i «Kollen». Å komme over Gratishaugen, med nummer på brystet, høre «speaker'n», og få gå i løypene til proffene - ja det er en herlig følelse, og veldig gøy, la Støre til.

Les også: Endte med mageplask i bystyret

 

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse