Jubeljentene fra Ullevål

Anine Graffer og lagvenninnene på Marienlyst møtte tøff motstand i Apalløkka i finalen.

Ullevål-jentene Cora Aspen, Anine Graffer, Nina Bratsberg og Karoline Konshaug hadde all grunn til å juble på Rådhusplassen lørdag. Med sølv i Oslo Street Basket Cup sjokkerte 13-åringene til og med seg selv.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.09.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Cora Aspen (f.v.), Anine Graffer, Nina Bratsberg og Karoline Kongshaug kunne juble for sølv i Oslo Street Basket Cup.

Rådhusplassen: – Vi hadde ikke engang trodd vi skulle gå videre fra det innledende spillet, smiler Ullevål-jentene som til daglig er elever på Marienlyst skole.

Kvartetten hadde minimalt med basketerfaring før turneringen som samler ungdomsskolelever fra hele Oslo, men maktet likevel å sette på plass motstander etter motstander. Til slutt var plutselig Cora, Anine, Nina og Karoline fremme i finalen, der sterke Apalløkka ventet.

Motstanderen fra Groruddalen viste seg raskt å være hakket for gode for Marienlyst-jentene, og vant til slutt 11-3 – uten at Cora, Anine, Nina og Karoline deppet av den grunn.

– Vi er fornøyde likevel. Sølv er utrolig bra, fastslår Cora.

– Spiller tøft

For med så lite basketerfaring som de fire jentene hadde før turneringen, er det en sterk prestasjon bare å komme til finalen.

– Ingen av oss har spilt noe særlig basket før. Kanskje vi har hatt det fem ganger i gymtimen, eller noe, sier jentene.

Alle spiller til vanlig fotball sammen for Koll, og noen av jentene driver også med håndball i tillegg.

– Vi har kanskje litt tøffhet fra de idrettene, så det hjalp nok bra på i denne turneringen. Vi har i alle fall fått en del av motstanderne sure fordi de synes vi spiller så tøft, gliser Ullevål-jentene.

Nye t-skjorter

Til turneringen hadde også 13-åringene laget helt nye t-skjorter, som naturlig nok var prydet med en stor basket på forsiden.

Selv om det ble umiddelbar suksess i det som omtrent var jentenes basketdebut, er ikke noen av de fire sølvjentene sikre på at de kommer til å begynne med idretten.

– Kanskje vi burde gjort det etter dette. Men egentlig er det vanskelig bare å treffe kurven, ler sølvjentene fra Ullevål.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse