ANNONSE
Annonse

Kan Lyn slå Vålerenga mot Tromsø?

Lyn samlet 400 til serieåpning i 3. divisjon, borte mot Manglerud. På Bislett i første cuprunde er håpet å gange det med 10. Minst. Når Tromsø kommer på besøk og skaper tippeligastemning. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

«Gutan» spiller to kamper i Oslo denne uka: Lyn er vertskap på Bislett i 1. NM-runde på onsdag, mens VIF tar i mot det nordnorske Tippeliga-laget på Ullevaal lørdag. Hvilken Oslo-klubb klarer flest tilskuere mot Tromsø?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2016 kl 16:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BISLETT/NORDRE AKER: I utgangspunktet en «no brainer». Lyn spiller jo i 3. divisjon.

Likevel, Lyn-supporterne er breiale nok til å yppe seg mot byrivalen, som ligger helt i bunnen av eliteserien.

For som Arne Scheie har sagt; cup er cup.

Lyn – en irriterende lillebror

– Vi tok med 400 gærninger til Manglerud Star borte i serieåpningen i 3. divisjon på lørdag, og det var hard core-fansen, sier Lyn-supporter Joachim Westher Andersen.

LES OGSÅ: Storseier til Lyn i serieåpningen, men Mikkis tar ikke av av den grunn

Lyn-supporterne vet å lage liv på tribunen. Her Bastionen i forbindelse med kampen mot Skeid på Bislett i fjor sommer. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Kassererern til Maglerud smilte fra øre til øre han, og sa han skulle ønske de spilte mot Lyn hver uke, humrer Rolf Magne Walstad, sportslig leder i Lyn, til Nordre Aker Budstikke.

– Men er det sannsynlig at Lyn greier flere på Bislett mot Tromsø, enn Vålerenga får til på Ullevaal søndag?

– Vi er jo en irriterende lillebror som gjerne skulle spist kirsebær med de store. Men vi er glade i fotball og håper selvfølgelig på mange publikummere på Ullevaal også, sier Walstad diplomatisk, og legger til:

– Men det hadde vært kult for oss, Bastionen og alle medlemmene i Lyn, om vi greide flere på Bislett. Nå håper vi å mobilisere Oslos befolkning til en skikkelig cup-fest.

Isberget: Skal fylle stadion

Walstad tror at Bastionen og Isberget, supporterklubben til Tromsø, sammen vil lage en flott ramme rundt cupkampen.

– Vi har vært i kontakt med Isberget, som også mobiliserer til kamp.

Det bekrefter Cisilie Olsen, leder for Isberget Sør.

– Vi skal fylle stadion, og sørge for at det blir godt med folk på Lyn-kamp, for en gangs skyld, sier Olsen, ertende.

Isberget har mange medlemmer i hovedstaden, og Tromsø en stor supporterskare i sør, som har hjertet i nord.

– Hva er størst i en uke med to Oslo-kamper – cup mot Lyn, eller eliteserie mot VIF?

– For meg personlig er begge kampene like store. Vi skal vinne, uansett, og skal høres godt. Isberget skal lage mest lyd, fra kampen blåses igang til den blåses av, sier Olsen.

Lukter toppfotball av dette

For Lyn er det spesielt gøy å få Tromsø på besøk.

– Det skal vi ikke lege skjul på, og spesielt for oss som husker Tippeligaen på 2000-tallet. Å få tippeligamotstand som Tromsø servert på gaffel i første runde i cupen er utrolig motiverende. Vi skal gjøre alt vi kan for at det skal lukte toppfotball av Lyn igjen, sier Rolf Magne Walstad.

Og for publikum er det en glitrende mulighet til å oppleve et Tippeligalag til 3. divisjonspris, minner den sportslige lederen. Lyn skrur nemlig ikke opp prisene selv om kampen er en potensiell publikumsmagnet.

– Inntektene fra denne kampen kan bli kjærkomne for toppfotballen i Lyn. Så får vi håpe det er antallet på kamp som sikrer at inntekten blir god.

Lyn-supportere i Vallhall mot VIF2 i mai 2015. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

2000 eller 15.000 på Bislett?

– Hvor mange kan man vente seg på Bislett på onsdag?

– Det finnes to typer mennesker: Oss som har sekken på ryggen og tøflene på, litt sånn som Ludvig i Flåklypa, og ikke tør håpe på mer enn et par tusen. Så har du dem som snakker om 4-5000. Jeg er nok nærmere Ludvig enn den daglige lederen vår som håper på publikumsrekord, sier Walstad, som umiddelbart avkrefter at det er mulig.

– Rekorden er vel 17-18.000 mot Vålerenga på 2000-tallet. Bislett tar «bare» 15.000. Blir det flere enn tusen skal vi telle hvert hode og være kjempestolte av å lage en skikkelig fest. Lyn har verdens mest utholdene supportere. Vi vet at det er mange som er glade i Lyn i Oslo.

En hel Lyn-uke

Supportere og spillere borte mot Ullern i oktober 2015. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Lyn-supporter Joachim Westher Andersen mener det lukter klassiker av møtet mellom Lyn og Tromsø, to lag som har møtt hverandre mange ganger før.

– Jeg håper på rundt 4000 tilskuere med full klaff på vind, vær og god oppmerksomhet i forkant. Men jeg er optimist av natur, så kan hende det kommer færre. Men på Lyn-VIF i første runde i NM for noen år siden trodde jeg på 10.000 og da kom det bortimot 12.000, så jeg håper jeg tar feil denne gangen også, sier han.

Cup-kampen mot kjempene fra nord er den andre av tre kamper på rad denne uka. Lørdag blir det lokaloppgjør mot Korsvoll på Bislett. Bastionen har i samarbeid med Lyn dratt igang «Lyn-uke», der de har som mål å farge hele byen i Lyns farger.

– Vi gjør dette for å vise at Lyn-sesongen 2016 starter for alvor nå. Vi skal fortsette å vise oss frem på best mulig måte og fortsette der vi slapp i fjor høst – både på banen og tribunen, har Thomas Nordeng i Bastionen-styret uttalt til Nordre Aker Budstikke.

LES MER OM DET HER: – Vis at du holder med verdens vakreste lag

Cup-bombe?

– Kan cupbomba smelle på Bislett på onsdag, Rolf Magne Walstad?

– Vi har respekt for Tromsø, som har hatt en solid start på Tippeligaen. Det blir en tøff kamp. Tromsø slår Lyn ni av ti ganger. Så får vi håpe det er den tiende kampen vi skal spille på onsdag.

Og har noen ennå ikke bestemt seg for hva de skal gjøre onsdag kveld, er oppfordringen fra Lyns sportslige leder klar:

– Kom til Bislett. Sola skinner i Oslo og gresset på Bislett begynner å bli grønt. Alt ligger til rette for en festaften.

NB! Lyn-Tromsø spilles på Bislett kl. 18.00 onsdag 13. april.

NB2! Samtidig spilles det cupkamper for de øvrige lagene som hører hjemme i Nordre Aker:
- Korsvoll-Stabæk (Grefsen Stadion – flyttet fra Korsvoll kunstgress)
- Skeid-Strømmen (Nordre Åsen)
- Ørn/Horten-Kjelsås (Lystlunden stadion)

LES OGSÅ: Disse lagene møter våre klubber i første runde i cupen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse