ANNONSE
Annonse

Kåret til aller beste utøver

Kim Gibson fra Ullevål hentet hjem edelt metall fra Kong Fu Games i helgen. Foto: Privat

Kim Gibson fra Ullevål tok med edelt metall hjem fra Kung Fu Games i England, og ble kåret til mesterskapets aller beste utøver.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2009 kl 10:24

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ENGLAND: Den VM-uttatte Wushu-utøveren, som tidligere har vært bosatt på Ullevål, deltok under tidenes første Kung Fu Games som ble arrangert i Essex ved London i England denne helgen.

Han tok hjem både gull, sølv og bronsemedaljer og ble kåret til stevnets beste utøver, Grand Champion.

Har bodd i Kina

Gibson som ved siden av treninga er daglig leder ved MUDO Instituttet på Torshov har tidligere i år bodd i sportens hjemland og trent med et profesjonelt Wushu-lag i Shanghai.

Selv sier han at han var svært spent før dette mesterskapet, som var hans første siden han kom hjem fra Kina.

Eneste skandinav

— Jeg var veldig spent på å se hvordan jeg lå an konkurransemessig siden jeg ikke har konkurrert på nesten ett år. Men når jeg tenker gjennom forberedelsene som har bestått av mye jobb og lite egentrening, samt at jeg ikke har konkurrert på veldig lenge kan jeg ikke annet enn å være veldig fornøyd med resultatene i England, sier Gibson i en pressemelding.

Kung Fu Games 2009 ble arrangert i Essex og var et invitasjonsstevne hvor stevnearrangøren plukket ut sine favorittutøvere.

Gibson var eneste skandinaviske bidrag i konkurransen.

Neste stopp: VM

Nå sikter han fremover mot VM og nye internasjonale utfordringer.

— Ja nå har jeg først og fremst Czech Open i Praha allerede til helgen, nivået der er betraktelig høyere så det blir min virkelig store test før jeg drar til VM i Canada i oktober, sier Gibson, som har deltatt i mesterskapet i Praha også tidligere.

— Etter Tsjekkia begynner jeg det siste virkelig hardkjøret inn mot VM, da skal jeg ligge oppe i fire-fem timer trening om dagen seks dager i uka helt frem til avreise Toronto 21. oktober.

«Taolu»

I Czech Open 2008 tok Gibson to gull og ett sølv og han fulgte opp med 8. og 5. plass under fjorårets Wushu EM i Polen. Nå venter hans aller første VM-deltakelse.

Norge stiller med to utøvere i årets Wushu VM, den andre utøveren er Jan-Rhoar Skjøndal fra Flaktveit IK i Bergen som stiller i kampklassen Sanshou -80 kg.

Gibson går i oppvisningsklassen som heter Taolu på kinesisk hvor man viser frem teknikker og akrobatiske moment både med og uten våpen foran et dommerpanel som gir karakter opp til 10 poeng.

LES OGSÅ:

Ny gullferd for Gibson

- Helt i vantro!

Wushu-suksessen fortsetter

Tok gull i Norgescupen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse