– Kjære Kongen. Her skulle du ha vært

Kong Harald kommer ikke år. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP / KONGEHUSET (INNFELT)

100 olabiler, 250 barn, flere tusen tilskuere: Eventyret som ble startet av 12 ivrige pappaer for 18 år siden har blitt en folkefest, gratis for alle. Men kongen, han lar vente på seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.05.2018 kl 17:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Søndag 27. mai går startskuddet for det 18. Nordberg Grand Prix i Langmyrgrenda.

– Vi hørte nylig at flere beklager seg over at det er dyrt å komme inn på familiefestivaler. Nordberg Grand Prix er gratis for både deltagere og tilskuere, sier Lasse Berg, med tittelen «Gründer og royalistansvarlig» i Nordberg Grand Prix.

– Det er et viktig prinsipp at olabilløpet er gratis å delta i?

– Absolutt. Det har ikke vært et tema å skulle ta betalt for deltakelse. Og hvis det har vært oppe noen gang, har vi slått det fra oss med det samme, sier Berg.

Løpet drives av 12 idealistiske pappaer, og er ikke-kommersielt, forklarer han.

– Men noen sponsorer må vi ha for å dekke kostnadene, sier Berg. Hovedsponsor gjennom mange år er Storo Storsenter, og Privatmegleren Ullevål. I år er også nye Braasport med som sponsor. Og Olav Thon selv har ved flere anledninger også sponset arrangementet.

Kanskje kommer kongen…

Hvert år blir Kong Harald og hans familie invitert. Men så langt har monarken takket nei. Det til tross for at invitasjonen i år kom som en video. Den kan du se her:

Video fra Nordberg Grand Prix

– Om to år er det 20. årsjubileum. Vi lurer på om han kanskje sparer seg til det, sier Berg.

Det mangler imidlertid ikke på celebre gjester under de foregående Nordberg Grand Prix. Løpet har hatt besøk av statsminister, samferdselsminister, ordførere og idrettsstjerner.

I år har allerede ordfører Marianne Borgen, som i fjor, takket ja til å komme. Og Olav Thon og Pål Anders Ullevålseter er som fast inventar å regne – og dukker forhåpentligvis opp også i år.

– Og så har vi forsøkt å få Marit Bjørgen og Therese Johaug til å komme. De er invitert, og vi venter spent på svaret, sier Berg.

Invitert er også samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Han var begeistret tilstede for to år siden, og stilte som olabilsjåfør med «skrekklandet fryd» i Formel 3 – «Idiotklassen».

Se bildet større

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen delte ut pokal til Alexander Standal Borgersrud etter NGP i 2016. Bak står tre av arrangørene – Lasse Berg i midten. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det første som slår meg er hvor proft dette er. Her er storskjerm og sikkerhetsballonger. Jeg har vært med på andre olabilløp før, men ingenting som dette. Jeg har riktignok lest og hørt om Nordberg Grand Prix før, så da jeg ble spurt om å komme var det veldig lett å svare ja. Jeg måtte bare sjekke i kalenderen at jeg skulle være i Oslo denne helgen, sa Solvik-Olsen til Nordre Aker Budstikke i 2016.

Generasjonsskifte

Bak Nordberg Grand Prix står altså 12 godt over middels engasjerte pappaer. På løpsdagen stiller 10-15 ekstra frivillige opp og hjelper til med gjennomføringen. Etter 17 løp er det lite å si på entusiasmen på Nordberg.

– Det er akkurat like gøy å sette i gang med dette som før, forsikrer Berg, men innrømmer at gjengen må passe seg for ikke å bli patetiske.

– Vi begynner jo å bli eldre. Det er vel bare én av oss som ikke er over 50. Og ingen har lenger barn i kjørealder. Vi har begynt å tenke på et generasjonsskifte, innrømmer Berg.

Han håper noen i nabolaget, med småbarn, kan tenke seg å føre den stolte tradisjonen videre. Men at det blir 20-årsjubileum i 2020, det kan han garantere.

– For oss er det fantastisk å ha vært med å skape denne festen. Det er en stor tilfredsstillelse. Når folk sier at 17. mai er nesten like bra som Nordberg Grand Prix, så blir vi stolte, sier Berg.

Se bildet større

Folkefest i Langmyrgrenda når NGP arrangeres. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Påmelding

Frister det å delta i det som ifølge arrangøren er Norges største og kuleste olabilløp? Påmeldingen er åpen på Nordberg Grand Prix' nettsider.

– Vi ønsker å rekruttere nye sjåfører. Finn frem gamle barnevogner, ta en titt i garasjen, allier deg med naboen, og meld deg på! oppfordrer Lasse Berg.

Påmeldingen er åpen frem til dagen før løpet, men for å sikre deg premiepose er det en fordel å være tidlig ute.

Nordberg Grand Prix er ikke som alle andre olabilløp: – Vi har helproff speaker med ca. 10 høyttalere langs traseen. Hele løpet blir filmet og overføres live på en TV-skjerm på taket av en trailer, sier Berg.

Her kan du se masse bilder fra Nordberg Grand Prix!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse