Kjelsås helt oppe på sølvplassen

TØFT: Det ble tøft for Lyn i bortekampen mot Kjelsås, med sluttresultat 5 - 1 til vertene. FOTO: LARS OPSTAD

Lyn hadde nok regnet med en tøff kamp mot Kjelsås, og det ble det. Nå er det bare ett lag foran Kjelsås på tabellen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2015 kl 13:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: LARS OPSTAD

Se bildet større

FOTO: LARS OPSTAD

Se bildet større

STORSEIER: Hele 5 - 1 vant hjemmelaget Kjelsås over gjestene Lyn, til venstre kaptein Espen Frøystveit satte inn to av målene i søndagens lokaloppgjør. FOTO: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

GREFSEN STADION: Lyns nye trenerteam, Tresor Egholm og Mikal «Mikkis» Aaserud, var klare for andre kamp, borte mot Kjelsås søndag. Det ble nok som forventet - tøft mot hjemmelaget som ligger helt i tabelltoppen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Kjelsåstrener Eivind Kampen uttalte i forkant av lokaloppgjøret blant annet følgende om Lyn, som så langt kun har to poeng og nederst på tabellen.

– De har fått ny energi inn en ung spillergruppe. Man skal alltid være litt på vakt mot skadde dyr, lærte bestefaren min meg. Der er Lyn nå. De er desperate etter resultater, sa Kampen.

Solid seier

Men Kjelsås tok tidlig ledelsen i søndagens lokaloppgjør - 2 - 0 i løpet av første halvtimen. Men Lyn sørget for en redusering før pause, i 33. minutt scorer Mahmod Hejazi.

I andre omgang feide hjemmelaget gjestene av banen, og sluttresultatet ble hele 5 - 1 til Kjelsås.

– Vi var nok favoritter før denne kampen, men forberedte oss godt og tok ikke noe for gitt. Lyn spilte aggressivt i første omgang, komprimert, og bra. Og også godt organisert, sier Kampen til Nordre Aker Budstikke etter lokaloppgjøret søndag.

Han fortsetter.

Vinner fortjent

– Men vi skapte mange sjanser - også i første omgang - og får uttelling for det. Først av Simen Møller, så kaptein Espen Frøystveit. Så er vi for slappe på slutten av første omgang, og lyn reduserer, oppsummerer Kampen.

Men i andre omgang viste hjemmelaget hvem som er best.

– Simen Møller og Espen Frøystveit scorer igjen, og Anders Osmunddalen tar det femte. Vi vinner fortjent kampen, ifølge Kjelsåstreneren.

Sølvplass

Akkurat nå så er Kjelsås helt oppe på en sølvplass på tabellen. KFUM ligger 7 poeng foran, bak Kjelsås på andre plass i avdeling 1 - Trikkeligaen - ligger ett poeng bak Grorud, og to poeng bak Tromsdalen. Sistnevnte har per søndag spilt en kamp færre, enn de andre nevnte lagene i toppen.

– Gutta er veldig flinke og gjør det de skal, og vi har hatt en veldig bra sesong så langt. Fortsetter vi sånn, så kan det bli veldig spennende fremover. Men vi bruker ikke spesielt mye tid på å studere tabellen, men har heller full fokus på kamp for kamp, avslutter Kjelsåstreneren.

Neste ut for Kjelsås er borte mot Harstad.

LES OGSÅ: Niendeklassing A-lagsdebuterte for «nye» Lyn

Dårlig trent

Lyntrener Egholm uttalte i forkant av lokaloppgjøret at Lyn er får dårlig trent, et ansvar som legges på spillerne - ikke på forrige trener. Første kamp med nytt trenerteam var borte mot Ullern, og som endte med uavgjort og ett poeng til.

Det skal jobbes hardt frem mot sommeren, men de tydeligste forbedringene vil trolig ikke synes før etter ferien, ifølge Egholm.

Les også: Sykkelen gratis på T-banen - hele dagen!

– Det tar tid å endre spillestil og tankesett. Den største forskjellen spillerne vil merke er nok at vi setter et større krav til løpskapasitet, sa Egholm.

Skeidkampen avlyst

Skeids hjemmekamp mot Mjølner, ble for øvrig avlyst søndag på grunn av transportproblemer for bortelaget.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse