Kjelsås' Hushovd

Det var kjærlighet ved første tråkk da Andreas Døssland ble med kusinen sin på sykkelritt som 10-11-åring. Nå høster kjelsåsgutten den ene gullmedaljen etter den andre. Foto: Carina Alice Bredesen

Kjelsåsgutten Andreas Døssland (16) er blant annet fersk norsk ungdomsmester.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2009 kl 09:20

KJELSÅS: Hjemme i Myrerveien på Kjelsås har 16-åringen, som sykler for Sportsklubben Rye, allerede en imponerende medaljesamling.

I år er han blitt norsk ungdomsmester i tempo, dessuten tok Andreas gull i tempo i et internasjonalt stevne i Sverige, og vant Tønsberg firedagers med god margin.

– Veldig moro, gliser unggutten, som også har vunnet flere mindre ritt denne sesongen.

Tempo er styrken

Sykling har blitt en populær idrett i Norge de siste årene, og Andreas kan fortelle at startfeltene i konkurransene har doblet seg de siste to årene.

Men fortsatt er det kjelsåsgutten som kommer først over målstreken.

– Min styrke er tempo, individuell enkeltstart, forteller ryesyklisten.

At norske syklister gjør det bra internasjonalt, er en stor motivasjon.

– Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen er syklister jeg ser opp til, forteller Andreas.

Nøktern

Forrige uke startet Andreas på NGT, og det gir muligheter for å satse ytterligere på syklingen.

– Det virker veldig bra, og det er flere gode syklister på mitt kull, sier Andreas.

Hans langsiktige målsetting er nokså nøktern og profesjonell:

– Trene mye, ha det gøy og ha fokus på de riktige tingene. Da kommer forhåpentligvis resultatene også, sier den sindige 16-åringen.

– Det kreves mye trening for å bli noe innenfor sykling, og det er jeg helt klar for, smiler han.

Tilfeldighet

Andreas startet med sykling da han var rundt 10–11 år, egentlig bare ved en tilfeldighet.

– Jeg har drevet med mange idretter, fotball, langdistanseløping, friidrett og mye mer, men det var visst sykling som skulle vise seg å være "min greie", smiler Andreas.

Han ble med kusinen sin på et sykkelritt en gang, og det var kjærlighet ved første tråkk.

– Jeg måtte låne en sykkel, og bare syklet på. Og etter det var det gjort, da begynte jeg med sykling for fullt, forteller han.

Drømmen er selvsagt å leve av idretten en dag.

– Det hadde jo vært innmari gøy, drømmer det unge sykkeltalentet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...