Gode resultater i Hovedlandsrennet: Kjelsås i vinden

Selma Ahlsand viste styrke i helgen.

Kjelsås har gang på gang markert seg i langrennssporet denne sesongen. I Hovedlandsrennet viste nok en gang klubben frem sin enorme bredde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 10:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Hermann Brodin gikk også godt under Hovedlandsrennet på Romerike.

Se bildet større

Thorstein Wang kjempet høyt oppe på resultatlistene i Hovedlandsrennet.

NES: – Det har virkelig vært en knallvinter, fastslår Richard Struksnæs, leder for langrennsgruppa i Kjelsås.

I Ungdommens Holmenkollrenn forrige helg gikk Ellinor Høgberg inn til gull. Denne helgen var det klart for Hovedlandsrennet, som er for alderstrinnene 15 og 16 år. Der ble Selma Ahlsand best med sin tredjeplass på sprinten i 15-årsklassen; en meget sterk prestasjon i rennet som regnes som et uoffisielt NM.

– Det var veldig bra. Innsatsen har vært helt strålende, sier Struksnæs.

Gode resultater

Selma var virkelig i vinden i Hovedlandsrennet, som gikk på Nes på Romerike. Kjelsås-jenta tok også tredjeplass på stafetten, der hun gikk tredjeetappen for Oslo. Der gikk Lyns Kristin Hjelstuen ankeretappen. Sistnevnte hadde en strålende helg, der hun også fikk tredjeplass i klassisk og femteplass på sprinten i jenter 16.

På fredagens klassiske renn ble Selma nummer syv. Kaja Norheim Morken tok 18. plass i samme klasse.

Thorstein Wang ble nummer 14 i 16-årsklassen for gutter.

Også i langrennscross fikk Kjelsås med seg en sterk plassering. Der ble Jørgen Haugen Madslien ble nummer to i gutter 16.

– Vi er godt besatt på de fleste alderstrinn nå. Det var en periode vi var litt dårlig besatt på jentesiden, men nå er jeg sikker på t mange av dem vi har kan hevde seg i alle fall nasjonalt i fremtiden. Vi er opptatt av å ha en bredde i bunn, men det er også viktig for oss å få til en seniorsatsing. Nå har vi både Eirik Brandsal og Arne Post som er i nærheten av et landslagsnivå, sier Struksnæs.

Gode på å arrangere

I tillegg til å gå fort i sporet, går det også unna med Kjelsås på arrangementsbiten.

– I vinter har vi arrangert det beste kretsmesterskapet vi noen gang har gjort. I 2012 er vi arrangør av junior-NM i Holmenkollen, og vi har også søknad inne om å få arrangere senior-NM i 2013. Da er klubben hundre år gammel, sier Richard Struksnæs.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse