Kjelsås punkterte kampen etter 19 minutter

MÅLFEST: Før 20 minutter var spilt ledet Kjelsås 3-0 mot Mjølner hjemme på Kjelsås. Og hjemmelaget hadde så langt bare levert halvparten av kveldens scoringer. FOTO: ALEXANDER REIN

Nyopprykkede Mjølner hadde reist langt og lenge for å komme til Kjelsås, men det tok ikke lang tid før hjemmelaget bøtta inn med mål, i andre serierunde. For Skeid var det imidlertid motsatt scenario som ventet i Finnsnes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2015 kl 20:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

KAMP: Kjelsås satte Mjølner på sidelinja, og vant 6-0 søndag ettermiddag. FOTO: ALEXANDER REIN

Se bildet større

PØLSEVOGN: Populært med ny mobil kiosk, fremskaffet av pølseaksjonærer på initiativ fra «avdanka» spillere. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

PØLSER OG VAFLER: Nestlder i bydelsutvalget, Erik Borge Skei, var på plass og bidro til god omsetning i pølsevogna. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

FOTBALL OG VAFLER: Marius og Andreas var ballgutter på Grefsen stadion søndag ettermiddag, og det betyr vafler i pausen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

PÅ SIDELINJA: Alexander Rein, ihuga suporter og fotograf. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

KJELSÅS: Stor stas med kliss ny pølsevogn på Grefsen Stadion.

Etter at et knippe «avdanka» fotballspillere gikk ut og ba om støtte til en mobil pølsevogn til Kjelås IL, strømmet «pølseaksjonærene» til, og tidligere i uka kunne kiosken på hjul hentes hjem til stadion.

Supporterne så ut til å sette pris på nyvinningen, og kjøpte pølser i stor stil.

Målkalas fra Kjelsås

Antakeligvis var det enda mer stas med en skikkelig seier til Kjelsås, over nyopprykkede Mjølner. En seier som nok smakte hjemmelaget ekstra godt etter å ha gått på en smell mot KFUM borte i første serierunde forrige helg.

Det tok bare 19 minutter før Kjelsås hadde skaffet seg en god ledelse – hele 3-0, mot Mjølner fra nord.

Allerede etter to minutter skrev Simen Stamsø Møller seg på scoringslista, som skulle bli lang, etter en målgivende pasning fra Anders Osmunddalen etter en corner. Samme Osmunddalen sikret 2-0 tre minutter senere etter et skudd fra 16 meter. Det var også han som satte spikeren i Mjølner-kista etter 19 minutter, da han satte 3-0 etter etter corner, og pasning fra Stamsø Møller.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

På'n igjen etter pause

Det ble også pauseresultatet. Men scoringene ramlet inn i andre omgang også:

17 minutter etter hvilen var Stamsø Møller på igjen, og økte forspranget til 4-0.

Det tok bare tre minutter før Stian Pettersen i stor fart banket ballen lavt i nettet til venstre for Mjølner-keeperen, fra 16-17 meter, etter en pasning fra Runar Brenden. Ett minutt før ordinær tid sørget Martin Fasting for at hjemmelaget kunne skrive seks mål på scoringslista.

Kampen ender 6-0.

Fremstår solide

Kjelsås-trener Eivind Kampen er naturlig nok fornøyd med laget etter oppvisningen på Grefsen Stadion.

– Når vi spiller hjemme har vi lyst til å bestemme og ta for oss. Vi leder 3-0 etter 19 minutter, og det er vi veldig fornøyde med. Vi dreper kampen etter 20 minutter, og ender solid med 6-0-seier, sier han.

– I dag framstår vi så solide som vi ønsker å være.

På vei mot suksess

Etter bortetapet i første runde, og snuoperasjonen i cupkampen onsdag, er Kjelsås tilbake på sporet.

– Første kamp var dårlig prestasjonsmessig. Vi følte alle på at det var et arbeidsuhell, og en dårlig dag på jobben, sier Kampen.

Han tror laget etterhvert kan prestere på nivå med det de leverte i fjor.

– Jeg tror vi er litt annerledes enn i fjor, men at vi vil bli bedre og bedre utover i sesongen. Vi var nok tidligere der vi skulle være i fjor, men jeg er trygg på at vi vil bli bedre etterhvert som de nye spillerne får spilt seg inn på laget, og vi får relasjonene på plass.

LES OGSÅ: Kjelsås banket Sprint Jeløy i cupen, hjemme med 3-1-seier, mens Lyn tapte mot Fram Larvik etter ekstraomganger.

Målstimen snudde for Skeid på bortebane

Skeid har så langt servert to målrike kamper, først uavgjortkampen 3-3 mot Stabæk i serieåpningen på Skeidbanen. De vant også første cup-kamp torsdag 5-1 mot nyopprykkede Drammen FK på hjemmebane.

Borte mot Finnsnes søndag var det imidlertid slutt på Skeids scoringsbonanza. Kampen endte hele 4-0 til hjemmelaget.

Det første målet kom etter 24 minutter, og følge Skeids twitter-konto hadde gjestene lite å stille opp med.

«Skeid leverer ingen god match. Intensitet, innsats og kvalitet må opp mange hakk dersom det skal være håp om poeng når Lyn kommer på besøk til Nordre Åsen fredag 1. mai» skriver Skeid.no.

Tap for Lyns damer

Også Lyns damer har spilt seriekamp denne helgen. Lørdag tok Lyn damer imot Kongsvinger på Kringsjå, til andre seriekamp. Til pause var det 0-0. Men gjestene gikk opp i 0-2-ledelse, og lå der lenge i andre omgang. På slutten av kampen klarte Lyn å redusere til 1-2 ved Line Vikan, men det hjalp ikke. Det ble tre poeng tul gjestene.

Dette ble Lyn damers andre seriekamp-tap. I sin første seriekamp i kvinnenes 1. divisjon borte mot Ålesund fomlet Lyn-damene bort en 0-2-ledelse og tapte kampen 4-2. I cupkampen mot Tromsdalen gikk det imdlertid bedre. Selv om de lå under 0-2 før pause, greide Lyn å snu kampen til et 3-2-seier.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse