Kjempet om pallplassene på Langsetløkka

Kvinner senior i gang med rundbane. Elisabeth Sveum ligger bak Ingrid Sofie Bøe Jacobsen. FOTO: BENGT OVE SANNES

Strålende sol og klubbdrakter i alle regnbuens farger fylte Langsetløkka på Kjelsås og stiene rundt i helgen. 500 ryttere fra sju nasjoner deltok i Norgescup og Oslo Sportslager Rye terrengsykkelfestival.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2016 kl 16:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Deltakere i alle aldre stilte til start i tre ulike rittformer over like mange dager. De fleste rytterne deltok på alle tre rittene, så publikum fikk virkelig oppleve fullt trykk og kjemping om pallplassene i alle puljer.

Rittleder Tone Kristin Larsen i arrangørklubben SK Rye forteller at de er godt fornøyde med arrangementet, som var lagt opp av frivillig dugnadshjelp fra klubbens medlemmer.

Fornøyde ryttere og dommere

– Vi fikk gode tilbakemeldinger fra rytterne om at de likte løypa. Det er gøy å høre, ettersom vi har lagt ned mye jobb med å gjøre utbedringer for å skape bedre flyt og fart, i tillegg til å bygge hopp og andre elementer slik at man uansett nivå og ferdigheter skulle finne passende elementer, sier hun.

Larsen forteller videre at dommerne var fornøyde med hvordan arrangementet ble gjennomført, og at den østerrikske dommeren fremholdt arenaen og terrenget rundt som særlig fine.

Mange lokale på startstreken

Mange deltagere fra Nordre Aker stilte til start, både små og store. Landslagsrytterne Elisabeth Sveum, Torjus Bern Hansen og Sondre Kristiansen fra Nordre Aker og SK Rye var med og kjempet i de prestisjefylte eliteklassene.

LES OGSÅ: Fire Rye-syklister tatt ut på landslaget

Først ut var etapperitt med tempo fredag kveld for junior og senior. Løypa var kort og premierte teknikk og hurtighet. Det gikk unna i tørre og fine løyper, og de raskeste i menn senior var i mål på drøye fem minutter. Seieren gikk til svenske Emil Linde, Petter Fagerhaug fra CK Lillehammer ble nummer to, mens SK Ryes Torjus Bern Hansen tok en fin tredjeplass. Sondre Kristiansen endte på 12. plass.

I klassen kvinner senior ble det en sterk andreplass til Elisabeth Sveum, bak Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk. Tredjeplassen gikk til svenske Linn Gustafzzon. Marit Sveen fra SK Rye tok en fjerdeplass.

Rundbane lørdag

Lørdag var det klassisk rundbane for alle fra 6 år og oppover. Her var det store puljer og til tider ganske hektisk i startfeltet.

Petter Fagerhaug fra Lillehammer CK vant klassen menn senior. Han fikk dermed en liten revansj etter tempoen der kun et tiendels sekund skilte ham og vinneren Emil Linde. Matthias Wengelin fra Sverige kom på andreplass og Martin Loo fra Estland ble klokket inn på tredjeplass.

Se bildet større

Startfelt rundbane, menn. FOTO: BENGT OVE SANNES

Pallplassene i klassen kvinner senior var helt like som under fredagens tempo – det vil si en ny andreplass til Elisabeth Sveum. SK Rye tok også fjerde- og femteplassen ved hhv. Marit Sveen og Sylvi Sommer.

Se bildet større

Startfeltet for rundbane, kvinner. FOTO: BENGT OVE SANNES

Skulder mot skulder på kortbane

Denne rittformen er en sjeldenhet i Norge. Løypa er kortere, har færre høydemeter og er enklere teknisk enn rundbane. Dermed blir det mindre spredning mellom rytterne og mer 'skulder-ved-skulder'-kjemping. Ryttere fra 11 år og oppover deltok i dette rittet.

Sven Kristoffer Huseby (12) fra SK Rye er en av dem som deltok, og han hadde følgende å si da han kom i mål:

– Det var moro, men litt tungt med tre runder. Jeg er veldig fornøyd. Kunne ikke helt løypa på forhånd, men bra merking gjorde at det gikk fint allikevel. Jeg satset alt på tredje runde og tråkket til, så da tok jeg mange på innspurten.

Se bildet større

Sven Kristoffer Huseby var en av de yngre som deltok i helgen. FOTO: HANNE K. HANKEN

Andreplass sammenlagt til Sveum

I klassen menn senior ble alle de norske rytterne dyttet ut av pallen. Martin Loo fra Estland vant, foran svenskene Matthias Wengelin og Emil Linde. Sammenlagtseieren for helgen gikk til Petter Fagerhaug, Mathias Wengelin på andre og Martin Loo på tredje.

I kvinner senior tok Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK/Sepura Toyota racing with Birk sin tredje seier denne helgen. Elisabeth Sveum fra SK Rye kom på andre, mens svenske Linn Gustafzzon tok tredjeplassen. Slik ble også rekkefølgen sammenlagt etter helgens tre ritt.

Se bildet større

FOTO: BENGT OVE SANNES

Resultater

(Eksterne lenker)


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse