3. divisjon halveres

Klart for tøff fotballsesong

Korsvoll rykket ned fra 2. divisjon sist sesong. Nå blir det tøffere å overleve også én divisjon lenger ned. ARKIVFOTO

Mange lokale fotballag går en utfordrende sesong i møte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2010 kl 15:10

OSLO: Et av utfallene av helgens forbundsting i Lillestrøm var et helt nytt oppsett for 3. divisjon. Divisjonene skal halveres fra 24 til 12 lag, og 2010-sesongen blir en overgangssesong. For å være sikker på å overleve må man havne på øvre halvdel av tabellen.

– Vi i Oslo Fotballkrets har støttet dette forslaget. Dette øker kvaliteten på 3. divisjon, og vi får også et kvalikfritt seriesystem, sier daglig leder i Oslo Fotballkrets, Jan-Erik Reiersen.

Slipper kvalifisering

Kvalifiseringsspill om opprykk til 2. divisjon vil det også bli dette året. Det vil være fjernet fra 2011-sesongen.

– Det vil bli enklere å følge med på høsten. Ting vil da bli tidligere avklart enn før, mener Reiersen.

I år er det tre Oslo-avdelinger i 3. divisjon, men neste år vil det bli færre lokaloppgjør.

– Da blir det ingen rene kretsavdelinger. 3. divisjon kommer til å bli veldig spisset, sier kretsleder Reiersen.

Tøffere lenger ned også

Opp til 3. divisjon kommer i slutten av denne sesongen kun avdelingsvinnerne fra Oslo-avdelingene i 4. divisjon. I 2011 vil også toerne få mulighet til å rykke opp, men de tre lagene på andreplass vil da spille om to opprykksplasser.

– Fra 5. divisjon og nedover vil det som det har vært bli to lag som får rykke opp, sier Reiersen.

Også nedover i seriesystemet vil det bli en tøff kamp for å overleve i overgangssesongen.

– Det vil generelt bli mange flere nedrykk enn før. Det er imidlertid for tidlig å spå hvor mange som vil rykke ned fra 4. divisjon og nedover, sier Jan-Erik Reiersen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...