Klassiker på Ullevål

Kan Tomasz Sokolowski og Lyn slå Lillestrøm to ganger på én måned?

Lyn og LSK er blant de mestvinnende klubbene i norsk fotball, Sist de møttes vant Lyn. Skal Lyn klare å slå LSK over to kamper i år?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2008 kl 10:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVAAL: Forrige oppgjør mellom Lyn og Lillestrøm kom så sent som 6. juli, i et dramatisk oppgjør på et klissvått Åråsen. Lyn vant kampen 2–1, etter tre mål de første ti minuttene (Olivier Occean og 2x Espen Hoff), samt tre annullerte mål de siste ti.

De siste årene har Lillestrøm ellers vært et lag Lyn har slitt med, da spesielt borte.

I fjor ble det tre Lillestrøm–seire på tre forsøk. På Åråsen vant hjemmelaget 3–1, etter mål av Magnus Myklebust, Kasey Wehrman og Arild Sundgot, samt en nyttesløs utligning av Stefan Gislason. På hjemmebane ble det enda mindre hyggelig å være Lyn–tilhenger: Lyn presterte årsverste og tapte hele 0–4. Lyn reiste seg før cupkampen mot samme lag en uke senere, men misbrukte flere sjanser og tapte 0–1 etter mål av Frode Kippe

LSK på vei opp

Lyn har neppe spilt flere obligatoriske kamper mot noe annet lag enn LSK dette tiåret. Ved siden av to årlige seriekamper siden 2001 har det blitt tre cupoppgjør de siste fire årene! To ganger har LSK sendt Lyn på hodet ut av cupen.

I det siste har Lyn vist god form og er blant de sterkere hjemmelagene i eliteserien. Mens Lillestrøm har hatt en særdeles tøff sesong med trenerskifte og mange dårlige resultater.

Men nå er LSK på bedringens vei. Selvtilliten er på vei tilbake i laget som før sesongen ble spådd helt i toppen av serien. Dermed kan det bli et helt annet kampbilde enn sist.

Møt opp!Super-supporter Finn Bjelke gikk forleden ut og refset sine venner for ikke å stille på mange nok hjemmekamper. Nå håper klubben at veldig mange kjenner sin besøkelsestid. Denne helgen er det duket for spenning og moro på Ullevål. Alle som heier på Lyn bør stille og hjelpe Henning Bergs menn til en ny seier. Lyn har overrasket mange denne sesongen med positiv fotball og gode resultater. Ingen grunn til å bli hjemme med andre ord!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse