ANNONSE
Annonse

Klubben med Norges beste juniorer

Trippelvinner Karianne Olsvik Dengerud med to fornøyde trenere; Erik Bråten og Kristian Bjune Sveen. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Som kjelsåsjenta Karianne Olsvik Dengerud - suveren med seier alle tre dagene på Voss forrige helg, også som Norgesmester i sprint.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2017 kl 14:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: I mange år har de unge skiløperne i Kjelsås vært suverene på landsoversikten over flest antall mil på ski gjennom vinteren. I helgen bekreftet de at de nå også er landets beste juniorer.

Kristine Kleivi gjorde sitt beste løp noen sinne da hun ble nr 7 på 7,5 km klassisk i K 17. Foto: KJELSÅS LANGRENN

I forkant av rennhelg nummer to av i alt fire i cupen, knyttet det seg en viss spenning til om klubben var i stand til å gjenta pangåpningen fra Nes der klubben sanket flest norgescup poeng av samtlige klubber.

Men det gjorde kjelsåsfolket til gagns, 32 løpere stilte til start og halvparten kom hjem med poeng som betyr topp 30 plassering blant landets beste skiløpere.

Iver Wang Johansen ble nr 8 på 10 km fri M 17. Foto: KJELSÅS LANGRENN

LES OGSÅ: Tryllet frem snø til et flott KM

Flest poeng

Etter to renn har Kjelsås nå passert 2000 poeng, vel 600 mer enn Konnerud som er nummer to.

– Veldig hyggelig å se at flere løpere gjør karrierebeste her på Voss. Det varmer et trenerhjerte at løpere får et løft uansett hvor de befinner seg på resultalistene. Her er konkurransen knallhard, sier en fornøyd Kristian Bjune Sveen som er hovedtrener for Kjelsås junior og senior.

Støtteapparat og smørerteam på Voss: Fra venstre Ole Petter Knoph, Jens Arne Morken, Lars Tønsager, Runar Moseby, Sverre Bollingmo og Pål Jensen, leder av Kjelsås Langrenn. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Karianne

Helt i toppen var Karianne Olsvik Dengerud suveren med seier alle tre dagene i klasse K 17. Det inkluderte tittel som norgesmester siden lørdagens sprintdistanse var innlagt som NM.

– Selv om jeg visste jeg var i god form var dette over all forventning. Jeg hadde full klaff på alle distanser, svarer Karianne på spørsmål om resultatene kom overraskende.

Hun skynder seg å legge til en stor takk til smøreteamet for veldig gode ski.

Karianne fortsetter.

– Jeg har prøvd å utvikle meg fra år til år, trene på det jeg trenger å bli bedre på og terpe på de små detaljene.

Hun fremhever betydningen av å være en del av et godt utviklingsmiljø som for henne vil si Kjelsås IL, Wang Toppidrett og Team Kollen hvor klubbene i Oslo skikrets samarbeider, ikke minst om smøring for å sikre at alle løpere får like gode ski.

– Kjelsås er Norges beste klubb med gode trenere, bra samhold og godt treningsmiljø, ifølge Karianne.

LES OGSÅ: Knallstart i årets første Norgescup

Håvard Moseby er i støtet om dagen - på pallen i alle renn så langt i Norgescupen. Foto: KJELSÅS LANGREN

Allsidig

Håvard Moseby var heller ikke snauere enn at han kom hjem med to seiere og en 2. plass i sin klasse M 18. Han imponerte alle inkludert konkurrentene da han klarte sølv i sprinten etter å ha brukket staven i finalen og måtte skøyte siste del av løypa inn til mål med en stav.

Vinneren av norgescupen fra i fjor som til daglig går på toppidrett Nydalen har også i år holdt et stabilt høyt nivå gjennom vinteren. Hva er hemmeligheten?

– Jeg har trent allsidig siden jeg var liten, vært mye på tur og drevet med flere idretter. Det betyr at jeg har et godt grunnlag nå når treningen er mer spisset. Også har jeg holdt meg frisk, sier Håvard.

Det siste er ingen selvfølge i en idrett hvor utøvere presser seg til det ytterste når det er vinter og influensaen herjer som verst.

– Hva gjør du for å holde deg frisk?

– Jeg er nøye med søvn, mat og hvordan jeg kler meg. Jeg prøver også å lytte til kroppen når jeg føler meg sliten, da tar jeg treningsfri selv om det ikke står på planen sier Håvard som gradvis har økt årlig treningsmengde til rundt 600 timer i år som faktisk er godt under mange av sine konkurrenter.

Storebror Erling i M19-20 gjorde også sitt beste løp i helgen da han for første gang i Norgescupen inntok pallen med 3. plass på 15 km klassisk.

God stemning på vei hjem. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Vinterferie

Hvile og vinterferie venter nå for løperne som allerede har begynt å se frem mot det som for mange er sesongens aller største mål - NM i Harstad om snaue 3 uker.

Se alle resultatene fra Voss her.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse