ANNONSE
Annonse

Knuste Sarpsborg for første gang!

TOMÅLSSCORER: Marianne Jakobsen ble tomålskårer, og var Lyns beste i Sarpsborg, og her skårer hun på straffe etter at hun selv ble felt. Foto: LYN FOTBALL

Lyns Damer 1. divisjon har spilt seg opp fra bunn til en tredjeplass på få uker, lørdag kom sjette strake seier på rad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2015 kl 20:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ/SARPSBORG: Lyn har aldri slått Sarpsborg 08 i seriespill.

– Men lyn er divisjonens formlag, og vi hadde små problemer med hjemmelaget, som også lå sist på tabellen før dagens kamp, forteller klubbens Ingvar Graffer.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Han fortsetter.

– Hang med i 30 minutter

– Hjemmelaget hang med første halvtimen, før Henriette Ingvaldsen skårer mot sine gamle lagvenninner, etter corner fra Maren Thoresen. Vondt blir verre for hjemmelaget da Maren Thoresen skårer direkte på frispark. 0-2 er også pauseresulatet, oppsummerer Graffer.

Han beskriver videre andre omgang som en enveiskjøring.

Enveiskjøring

– Vi skårer hele tre ganger til i andre omgangen. Marianne Jakobsen på straffe, før hun setter også 4-0 på et langskudd. 5-0 er det Kristin Rambde Tveit som skårer etter flott forarbeid fra Ellinor Giske Bakken, som spiller sin første kamp i 1 divisjon, forteller Graffer.

Trener Glenn Kleven er fornøyd med tre poeng.

– Kunne scoret flere

– Jentene er litt sløve fra start, men hever seg etter skåringen, mens hjemmelaget mister en allerede tynnslitt selvtillit. Vi kunne skåret mange flere mål egentlig, det smeller vel i treverket minst 4 ganger, men 5-0 borte kan man jo ikke være misfornøyd med, sier Kleven.

Han fortsetter.

– Vi har lykkes å gå fra sisteplass etter fire serierunder, til tredjeplass på tabellen i dag, vi er med i toppen og der skal vi være, avslutter Kleven.

Hovedtrener Tore Fjørtoft takket for seg etter dagens kamp, kombinasjonen med full jobb, familieforøkelse og trenergjerningen i Lyn har blitt vanskelig. Hvem som skal bli ny hovedtrener for Lyns damer er etter det avisen kjenner til ikke helt bestemt ennå.

Lyns fotballdamer ligger nå på tredjeplass på tabellen, med 19 poeng. Grand Bodø og Urædd deler toppen, med 22 poeng. Men de to sistnevnte lagene har spilt en kamp færre enn Lyn, per lørdag.

Opprykkstanker nå?

– Vi snakker ikke om det, men målet for sesongen har vært å gjøre det bedre enn i fjor, og da er vi jo topp tre, ifølge Graffer.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse