Kollgutta klinker til

2004- og 2005-gjengen sørget sist helg for at Koll ble beste gutteklubb på Ungdommens Holmenkollrenn i kamp med lag fra hele landet. De har flere dyktige trenere som også er med på dette bildet. Foran fra venstre: Christian Fredrik Borg, Aleksander Gulseth Moe, Vetle Juliussen, Martin Christoffer Borg og Jonas Johansen Hicken. Andre rekke: Kristian Tysseland, Jakob Tornby, Sander Ekeland Bjurstrøm, Nikolai Wik Håland, Martin Christoffer Borg, Jonas Johansen Hicken, Andreas Jacobsen Aalstad og Ask Hordvei. Tredje rekke: Marius Norbye, Eirikur Thrastarson, Rasmus Astad, Sverre Avlund Børringbo, Filip James Cook, Iver Herberg Aas. Filip Bergundhaugen, Andreas Wiesner Haga, Lars Sparrevik, Magnus Rokne Vågen, Simon Stornes, Nikolai Sundt Larsen og Hans Petter Tverfjell-Madsen. FOTO: KOLL IL

En gedigen pokal til odel og eie ble med hjem fra nasjonalanlegget i Holmenkollen sist helg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2018 kl 11:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Koll hadde igjen landets beste guttegjeng på Ungdommens Holmenkollrenn. I Norgescup-starten i langrenn nådde laget en ny topp. Før jul hadde laget et helt hotell for seg selv på en samling.

Pokalen med hjem

Akkurat som i 2011 ble IL Koll beste klubb i gutteklassene på Ungdommens Holmenkollrenn som
samler deltakere fra hele Norge og er for 13- og 14-åringer. En gedigen pokal til odel og eie ble med hjem fra nasjonalanlegget i Holmenkollen sist helg.

– Prisen viser at vi lykkes i vår satsning på både bredde og topp. Det er inspirerende å se at vi kan hevde oss i konkurranse med de største klubbene i landet, sier Lars Ekeland, som er leder for skigruppa.

Kolls mål er å ha med flest mulig utøvere lengst mulig, og at alle skal oppleve mestring og utvikling.

Se bildet større

IL Kolls Olaf Talmo var av landets beste og fikk blant annet med seg en tredjeplass fra Norgescup-starten. FOTO: KOLL IL

Over 300 på samling

Klubben hjemmehørende i Nordre Aker bydel opplevde en pangstart på vinteren da over 300 var med på skisamling på Gålå i Gudbrandsdalen rett før jul. Hadde ikke flere juniorer vært på renn samtidig, kunne det ha vært enda flere.

Koll hadde praktisk talt et helt hotell for seg selv, og hotellet er allerede reservert for en ny oppstartssamling i begynnelsen av neste vinter.

Rekord på Beitostølen

På nyåret ble Olaf Talmo ble nummer tre i det første norgescuprennet på Beitostølen. Det var første gang en utøver i Kolls drakt har vært topp tre i norgescupen. Håkon Bånerud, en annen kolling, har også vært topp tre, men som følge av samarbeid med et nabolag, representerte han ikke Koll på den tiden.

– Vi har en ivrig juniorgjeng. Rundt 20 gutter og jenter er på trening. Nesten halvparten
stiller på startstreken i norgescuprenn. Det er ikke så mange klubber som har med flere, sier juniorleder Fredrik Wulfsberg.

Selma Løchen Engdahl var også høyt oppe i norgescup-innledningen.

Opp mot 300 aktive

Laget har 200–300 aktive. For de yngste trenes det fra Kollhytta, lagets klubbhus, like ved
Sognsvann t-bane- stasjon og i kanten av Kollmarka. De andre har litt varierende oppmøtesteder etter hva som skal trenes og hvor det finnes snø når det er sparsomt med den. I vinter er det blitt mange treninger fra bommen ved Sognsvann.

– Det er høyt aktivitetsnivå og veldig gøy når det er så mye snø så vi kan trene fra Kollbanen og i nærområdet, sier gruppeleder Ekeland.

Om en ukes tid skal kollingene tilbake til Holmenkollen når den andre norgescuprunden for junior avgjøres i nasjonalanlegget.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse