Kolls nye stjerneskudd

Koll-spiller Mari Aase Hole viste hva hun var god for i oppgjøret mot Oslo Volley sist helg.

I søndagens toppkamp mot Oslo Volley var Mari Aase Hole (16) en av banens beste spillere. Landslagssjef Tor Inge Askeland skryter av ungjenta og mener hun kan bli en internasjonal toppspiller.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ekeberg: Det var 16-åringens første toppkamp fra start, men det virket ikke sånn. Talentet tok ansvar i både forsvar og angrep – og hun oste av entusiasme. Etter kampen i KFUM-hallen var hun lettet.

– I dag var det veldig moro å spille. Jeg har vel aldri spilt så bra på seniornivå noen gang, min beste kamp, sier Mari Aase Hole stolt.

Etter helgens maktdemonstrasjon var det lett å forstå hvorfor den spenstige lysluggen allerede har klippekort på samtlige U-landslag. I beachvolley også – vel og merke!

Volleyfamilie

Koll-spilleren kommer fra en idrettsfamilie litt utenom det vanlige, og ifølge ungjenta mottar hun gode tips fra alle hold.

Mamma Gunvor og tanten Ingrid Aase Bahr har 198 landslagskamper til sammen, mens Onkel Roald Bahr har spilt 58 kamper med flagget på brystet.

– De kommer hele tiden med innspill, men det liker jeg godt. Det er viktig å være bevisst på hva man kan forbedre, mener Mari.

Får skryt av sjefen

Landslagssjef Tor Inge Askeland er full av lovord om det store talentet, og han forteller at ungjenta har det som skal til for å for å bli en internasjonal klassespiller, både inne og ute (beachvolley).

– Mari er Norges klart største talent, og vi har stor tro på at henne vil nå langt med idretten sin.

– Hva er det som er så spesielt med Mari Aase Hole?

Hun er god i både den tekniske og den fysiske delen av spillet. Mari er et naturlig talent, men det er også viktig å legge til at hun kan bli mer stabil, avslutter landslagssjefen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse