Kolls tiende pokal

Engasjerte Neven Kuresevic var som vanlig lett å legge merke til på sidelinjen.

Som ventet lekte Kolls volleyballjenter seg gjennom sluttspillfinalen, og sikret klubben sitt tiende seriemesterskap.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2006 kl 10:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bak: Johanna Kløvfjell, Julie Nordby, Eva Øftsaas, Siri Øverjordet, Ellen Mari Berg, Randi Helene Gangsei og Neven Kuresevic. Foran: Linn Totsås, Eydis Dalen, Lise Roald Hansen, Celine Tryggestad, Anne Signe Hørstad og Maria Moen.

Se bildet større

Årets beste: Eydis Dalen fikk ble kåret til årets spiller i eliteserien, og imponerte også i finalen.

Se bildet større

Kaptein Celine Tryggestad trives med Kolls tiende sluttspillpokal i armkroken.

Kringsjå: Spenningsnivået var ikke all verden, men Koll-jentene viste fram flott volleyball da Oslo Volley ble utklasset 25-13, 25-15 i de to første settene.

Eydis Dalen ble kåret til årets spiller i eliteserien før kampen, og hun leverte storspill også i finalen, først og fremst med en rekke knallharde og presise server. Som alltid er det imidlertid Koll-kollektivet som imponerer, selv om Oslo Volley mobiliserte i tredje sett og holdt følge til 21-21 før Dalen dro fram storserven igjen. Med fire strake poeng sikret hun 25-21 og 3-0 seier.

Kan ikke bli bedre

– Det er alltid gøy å være best, og vi var gode i de to første settene, men så slapper vi av. Et typisk tredjesett, men vi vant igjen så det kan egentlig ikke bli bedre, konkluderte kaptein Celine Tryggestad.

Sluttspillseieren er Kolls fjerde strake og tiende totalt, mens Oslo Volley også kan si seg fornøyd med sesongen med sølv i både serie og cup. Det er likevel langt opp til Kolls nivå, men tiden er på de unge Oslo-jentenes side. Rutinerte Anne Signe Hørstad er den første som har varslet at hun gir seg etter årets sesong, men Tryggestad er ikke bekymret.

– Landslaget skal snart spille EM-kvalifisering mot Israel, det er det mest spennende som skjer for oss i år. Vi har vel 7-8 spillere på landslaget. Oslo Volley har én, smilte hun.

EM neste

Kolls trener Neven Kuresevic er også landslagstrener, og bare minutter etter den enkle sluttspilltriumfen var fokuset flyttet over på EM-kvalifiseringen.

– Finalen gikk som forventet ganske lett, men nå er vi ferdige med det. Kampene mot Israel er det viktigste som skjer i norsk volleyball akkurat nå, og vi har lagt ned mye arbeid i forberedelsene. Vi vet ingenting om motstanden, men det blir spennende å reise til Tel Aviv. Vi regner vel egentlig med at det går greit, avslutter han.

PS! Den første kampen i prekvalifiseringen mot Israel går i Tel Aviv 14.mai og returkampen går i Bergen 20.mai. Dersom Norge vinner, går de videre til EM-kvalifiseringsturneringen i Bulgaria.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse