Kommunen enig i at kun én idrettsgruppe kan trene her

Ikke plass til andre her.

I planene ligger flerbruk av den nye skatehallen på Voldsløkka, men fremover blir det kun én gruppe som får lov å holde på her.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2017 kl 18:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

VOLDSLØKKA: – Bymringsfullt at bmx, scoot og inline blir ekskludert. At en Kommune som Oslo kan stå bak en planlagt hall på 15 - 20 år hvor felleskap og toleranse for alle på hjul er fraværende er oppsiktsvekkende. Det angår oss alle i vårt lille land. At skattepenger blir brukt til å utestenge 3/4 av freestyle miljøet er uetisk og et idrettslig overtramp. Om det ikke er påtenkt 3 til haller i samme klasse for bmx, scoot og inline har ikke planleggerne utviklet seg med tiden hvor felleskap og flerbrukshall er det reelle behovet for uorganisert/ organisert idrett på hjul.

Fra facebooksiden Oslo Skatehall.

For det er reaksjoner på at ikke den nye flotte hallen ved Voldsløkka er åpen for andre brukergrupper enn skatere.

Da Nordre Aker Budstikke omtalte åpningen og interiøret denne uken, opplyste også Kultur-og Idrettsbygg - Oslo kommune - at det i planene var lagt opp til flere brukergrupper - les hele saken her.

Men det kommer altså ikke til å skje med det første.

Bymiljøetaten i føringa

– Det er Bymiljøetaten som har lagt føringer for brukergruppene ved oppstart. Grunnen til at det nå kun er åpnet for skatere er at det forventes at denne brukergruppen kommer til å fylle hallen med aktivitet og at det dermed ikke vil være plass til de sekundære brukergruppene, ifølge seksjonssjef Karina Løwe.

Det er Bymiljøetaten som skal drifte hallen.

Videre.

Prøveperiode

– Det er likevel ikke fastlagt at det skal være slik i fremtiden. Vi er enige med Oslo skateboardforening om å ha en prøveperiode frem til sommeren og evaluere da. Gjennom evalueringen og besøksstatistikk for perioden vil vi komme frem til om det er rom for å åpne for andre brukergrupper.

Oppgradering

 
I tillegg til at Inlines, BMX og scoot vil få mer tid i SKUR13 og Oslo Skateboardforening (OSF) har satt av midler til å legge forholdene bedre til rette for disse aktivitetene i SKUR13.

– Oppgraderingene forventes gjennomført tidlig i 2017. I denne anledning er det etablert en brukergruppe med representanter fra alle disse fire aktivitetene, også ifølge Løwe.
 
Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 
 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse