Konkurrerer i mørket

Harry Lagerts nattcup - fra Sognsvann onsdag kveld. FOTO: SNORRE VEGGAN

I kveld går nok et løp i cupen - ved Sognsvann.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2016 kl 21:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Nydalens Skiklub, ved orienteringsgurppa, O-gruppa, arrangerer hver høst Harry Lagerts Nattcup, iår for 17. gang.  Nattløpene går på onsdagskveldene. Det er først tre innledende løp, som danner grunnlaget for selve finalen med jaktstart.

Deltagerrekord

I år er finalen 14. oktober, og i dag er det løp, fra Sognsvann.

– Det ble satt deltakerrekord sist uke, og det forventes enda en ny rekord på Sognsvann nå onsdag, sier Jon Petter Nielsen i Nydalen Skiklub.

Harry Lagert

Cupens navn er hentet fra en av Nydalens SK's stor profiler, Harry Lagert.

– Harry var en sentral person i klubben, i idrettsmiljøet i Nydalen, og på sine eldre dager som aktivist i Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen. Harry Lagert døde i 2006, han ville fylt 100 år 21.oktober i år forteller Nielsen videre.

Som fortsetter.

For alle

– Nattløpene er svært populære. Fra starten var dette et internt o-trenings-tilbud i Nydalens SK, med 30-40 deltakere. Men i de siste årene har arrangementet vokst til å ha rundt 200 deltakere hver gang; med løpere fra alle o-klubbene i Oslo og Omegn.

Fra rekrutter til nybegynnere, ungdommer, junior- og senior elite og veteraner. Og med en meget ung løypelegger foran kveldens - onsdagens - løp: Eirik Langedal Breivik, bare 18 år.

Gullgutta

Som sist helg også ble junior-norgesmester i stafett for klubben, sammen med Lukas Liland(17) og Elias Jonsson(17). Gutta vant en overbevisende seier foran mange eldre konkurrenter - les Nordre Aker Budstikkes sak fra tirsdag her.

LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse