Korsvoll over nedrykksstreken

Trond Haugstad (20) er på lån fra Stabæk ut sesongen, og spilte en god kamp mot Kjelsås.

Korsvoll krabbet over nedrykksstreken da de slo Kjelsås 3–0 og tok sin fjerde strake seier.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2006 kl 11:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tom Inge Egedahl (til h.) og Anders Ellingseter i luftduell.

Se bildet større

Thorbjørn Melhus har scoret Korsvolls tredje mål, og løftes av Bjørn Pickhardt (t.v) og Stig Markus Hovdal mens Lasse Brandal kommer jublende.

Kjelsås: – Det blir godt å kikke på tekst-TV og ikke se klubbnavnet med rød skrift, sier Korsvoll-trener Per Kåre Hagen.

Nyopprykkete Korsvoll startet sesongen med tre tap og forskanset seg i bunnen av tabellen. Her har de vært siden. Men med fire strake seirer i høst er de over streken for første gang.

Ny formasjon

Korsvoll tok sine første poeng i 2. divisjon nettopp mot Kjelsås (14. mai). Mandag kveld gjentok de bedriften. Etter 0–0 ved pause, scoret Stig Markus Hovdal etter bare et par minutters spill av 2. omgang. Da Anders Ellingseter økte til 0–2 ti minutter senere var løpet kjørt for Kjelsås.

Korsvoll har hatt en utrolig høstsesong, og har tatt 16 av 21 mulige poeng.

Korsvoll-treneren tror laget passer bedre i en 4-4-2-formasjon enn med tre på topp.

– Vi har lagt om formasjonen litt, og har lykkes med det. Vi har også fått inn et par nye spillere (Trond Haugstad og Even Helle Schia), og vi er blitt mer modne og tålmodige enn i vår.

– Tidligere i sesongen ville vi sluppet inn mål på de halvsjansene som Kjelsås hadde, sier Hagen.

Fikk kjeft

Kjelsås var best før pause, en omgang som minnet mer om squash enn om fotball. Ballen var mer i lufta enn på bakken, og virket ustyrlig.

Men da Hovdal satte inn 0–1 fikk Korsvoll roen i laget. Ballen gikk langs bakken, og Korsvoll fikk vist det tekniske spillet sitt.

Korsvoll har vært høyt oppe etter seieren over Groruddalen BK, men kom seg ned på bakken igjen etter 1. omgangen på Grefsen kunstgress.

– 1. omgangen vår var katastrofal. Vi fikk kjeft i pausen for å si det sånn. Hvis det ikke ble øyeblikkelige forbedringer, ville det komme tre raske bytter. Da skjønte vi at vi måtte gi litt, forteller Hovdal.

– I meste laget

Mens jubelen sto i taket i Korsvoll-garderoben, var stemningen stikk motsatt hos hjemmelaget.

– Jeg følte at vi var best i 1. omgang. Det glapp litt for oss ved 0-1-målet, og det ble vanskelig, sier Kjelsås-trener Stig Mathisen.

– Korsvoll har hurtige spisser som er flinke til å gå i bakrom, og det andre målet kom også på en langpasning. Men den tredje goalen var utilgivelig. Alt i alt var Korsvoll bedre enn oss i dag. Men jeg synes en seier på tre mål var i meste laget, legger han til.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse