Korsvoll vant skjebnekampen

 

Stig Markus Hovdal (26) og resten av Korsvoll-laget var hakket hvassere enn Strømmen – og vant tilslutt 2–1. Dermed fornyet de kontrakten i 2. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Korsvoll og Stig Markus Hovdal tok tre poeng mot Strømmen på lørdag, og sikret med det plassen i 2. divisjon. Laget hadde kontroll, men gjorde det likevel unødvendig spennende mot slutten av oppgjøret.

KORSVOLL: Stemningen var god etter trepoengeren mot gjestene fra Romerike. Korsvoll ligger nå på en god 7. plass (33 poeng) med én kamp igjen å spille. Laget kan klatre enda noen plasser hvis de slår Ullensaker/Kisa borte i årets siste kamp.

– Det var deilig å sikre plassen på hjemmebane. Nå går vi for seier på lørdag også, sier lagets kanskje viktigste spiller, Stig Markus Hovdal, til Nordre Aker Budstikke.

Lørdagens oppgjør ble aldri velspilt, men Korsvoll beviste nok en gang at de hører hjemme på dette nivået. Og det var tydelig at laget skjønte alvoret, for med tap kunne det fort ha endt med nedrykk. Vertene startet kampen best – og Korsvoll spilte seg fram til flere gode muligheter. Men så var det dette med å sette sjansene.

Sovnet mot slutten

– Denne kampen gjør vi unødvendig spennende. Vi har full kontroll og masse sjanser, men så begynner vi å surre det til for oss selv mot slutten, sier Korsvoll-trener Per Kåre Hagen, som registrerte 15 målsjanser til hjemmelaget.

I det 20. minutt gikk Korsvoll opp i ledelsen etter at Strømmen-stopperen headet ballen nydelig i bue over egen keeper. Etter scoringen bølget kampen fram og tilbake – men Korsvoll hadde full kontroll på gjestene.

Etter hvilen viste Korsvoll seg til tider skikkelig fram, og det unge mannskapet vartet opp med en rekke gode sjanser. Korsvoll stanget lenge mot et baktungt Strømmen-lag, som fokuserte på alt annet enn å spille fotball. Men i det 84. minutt lyktes det endelig for hjemmelaget. Anders Ellingsæter lettet inne i feltet og stanget inn en corner. Fullt fortjent.

Men på 2–0 sovnet Korsvoll. Strømmen svarte på direkten, og plustselig var det kamp igjen. Strømmen trykket vertene tilbake og var centimetere fra å utligne til 2–2. Men Korsvoll holdt unna.

Unge og urutinerte

Per Kåre Hagen var ikke fornøyd med hva han var vitne til i sluttminuttene, men han innrømmer at seieren smakte svært godt likevel.

– Dette var veldig viktig for klubben. Korsvoll hører hjemme i 2. divisjon, sier Korsvoll-treneren lettet og fortsetter:

– Vi har mange unggutter i klubben som liker å vise seg fram. Mot Strømmen viser vi noe av det vi kan, men vi har mer å gå på.

Korsvoll har variert i prestasjonene i hele år, men Stig Markus Hovdal mener at klubben – som var nyopprykket i fjor – har ting på gang.

– Mannskapet vårt er ungt og urutinert. Jeg er sikker på at vi vil heve oss – og bli enda bedre neste år. I fjor gikk mye av seg selv, men i år har vi jobbet veldig hardt for poengene, sier midtbanespilleren.

Jeg er sikker på at vi vil heve oss – og bli enda bedre neste år

Stig Markus Hovdal

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse