ANNONSE
Annonse

Korsvolljentene imponerer!

Korsvolljentene har vunnet serien, to kamper før slutt. Foto: Privat

Nå topper de tabellen med god margin, etter sterk seier mot nabojentene. Det betyr vinner av avdelingen, før resten av kampene er spilt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2017 kl 14:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL: Korsvoll jenter 16 har levert en sterk sesong så langt. Nå er de avdelingsledere med 31 poeng, åtte poeng mer enn andreplass, som er Lyn. Mandagens seier var avgjørende.

Seieren, 0-1 mot Lyn på bortebane, gjorde til at de nå ligger trygt på topp, med to kamper igjen av serien.

– Det var en utrolig viktig kamp, sier målscorer Cecilia Nybø.

LES OGSÅ: Kjelsåsmannen fridde på TV, tirsdag kveld!

Gledet seg en uke i forveien

Kampen mot Lyn var viktig både for å sikre førsteplass, men også fordi det er en ekte derbykamp, i følge trener Erik Andre Haugunn.

– Først og fremst var det et veldig spennende nabooppgjør, der det var mange sjanser for begge lag. Vi måtte legge om taktikken, på grunn av mye frafall. Men det fungerte, sier Haugunn.

Taktikken var å la Lyn styre kampen, og utnytte motstanderlaget sine feil.

– Vi la oss bakpå og ventet på ubalanse i forsvaret til Lyn. De hadde mye ball, men begge lag skapte mange sjanser. Det var 0-0 til pause, og dette fortsatte i store deler av andre omgang. Da vi nærmet oss kampslutt, sendte Lyn opp flere spillere, og dette utnyttet vi. Vi scoret ett mål, men det var å kaste bensin på bålet. Det blir kaos de siste minuttene. Utrolig nervepirrende, men vi holder unna. Heldigvis, sier Haugunn.

LES OGSÅ: Sjekk den laksen tatt i Akerselva!

Og ekstra gøy var det å avgjøre serien mot Lyn.

– Det er alltid moro å møte Lyn. Assistentrener og jeg har gledet oss en uke i forveien til kamper som dette, og at vi klarte avgjøre serien mot akkurat de, det gjør det litt ekstra gøy, sier Haugunn.

Ble matchvinner med sykdom

Cecilia Nybø var jenta som scoret det avgjørende målet. Oppmann Lars Ritland forteller at Nybø var nær å kaste inn håndkleet.

– Hun var noe syk, så hun skulle egentlig ikke spille, forteller Ritland.

Da Nordre Aker Budstikke snakket med Nybø dagen etter, er hun sengeliggende.

– Ja, jeg er syk. Men kampen mot Lyn var utrolig viktig for oss, og vi har allerede mange skader og syke, så denne måtte jeg spille. Vi vil jo vise at vi er bedre enn Lyn, sier hun.

Kampen bikket lenge i begge retninger, før Nybø fikk ballen fra Helena Morten på kontring femten minutt før slutt, og satte den kontant i hjørnet.

– Det var utrolig deilig å score. Det var en veldig jevn kamp, og vi var også heldige med at Lyn ikke satte sjansene sine. Så hadde vi også uflaks noen ganger da. Målet mitt kom i de siste spilleminuttene, og det var veldig gøy at jeg klarte å sette den i mål, forteller hun.

Følgere av Snapchat-kontoen til Korsvolljentene fikk live-oppdatering underveis. Her er fra kampropet før start. Foto: Privat

Kun tapt en kamp

Korsvolljentene har hatt en imponerende sesong så langt, der de har vunnet ti kamper, en uavgjort, kun ett tap. Kampen mot Lyn gjorde til at de dro ifra poengmessig. Jentene har rett og slett vunnet 2. divisjon avdeling 2, to kamper før slutt. I spørsmål om serien gir for lite motstand, er ikke trener Haugunn enig.

– Vi har et veldig sterkt lag, med spillere som går litt ekstra fram og tar ansvar. Det vinner vi på, sier han.

Det er vanlig at jentespillere etterhvert bytter klubb fra Korsvoll til Lyn. Derbyer som dette, gir et ekstra gir hos de som fortsatt spiller i Korsvoll. Cecilia Nybø forklarer det sånn:

– Lyn er så seriøse, mens vi tar det ganske rolig. Da blir det ekstra gøy å vise at vi er bedre enn dem, sier Nybø.

Dette bekrefter trener Haugunn.

– Vi koser oss på trening. Det er en veldig bra ramme rundt laget, og jentene trives godt sammen. Vi har det gøy sammen, også finner vi fram det lille ekstra når kampene kommer, legger han til.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse