Kristin «avslører»: Slik spiser en toppidrettsutøver

Kristin Hjelstuen i skiskytterløypa, og sammen med Marit Bjørgen og Anne-Tine Markset (innfelt) hos Sunn Jenteidrett. FOTO: SUNN JENTEIDRETT OG LARS OPSTAD/LYN

– Det finnes ingen snarveier til suksess, sier skiskytter og Lyn-jente Kristin Hjelstuen (21). Hun debuterer i år som senior, og avslører hvordan en toppidrettsutøver spiser, på sin nye blogg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2015 kl 15:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: – Jeg håper å inspirere til matlaging og sette mer fokus på hvor viktig et næringsrikt og variert kosthold er for å oppnå gode prestasjoner. Det gjelder selvsagt ikke bare idrettsutøvere, men alle andre som skal prestere også, sier 21-åringen fra Tåsen.

I fjor var hun en del av juniorlandslaget i skiskytting, og går nå inn i sin første sesong som senior.

– Jeg har lyst til å studere ernæringsfysiologi etter en karriere i skiskyting, så matglad som jeg er har jeg lagd en matblogg med fokus på næringsrik mat, forteller Kristin.

Bloggen har fått navnet «Spis og yt – Innsikt i en toppidrettsutøvers sunne matvaner».

Trening og mat

Se bildet større

Sunn mat kan være både lekker og god, illustrerer Kristin. Og så er det viktig for å øke prestasjonsevnen. FOTO: KRISTIN HJELSTUEN

God og riktig mat kan heve livsgleden, helsen og prestasjonsevnen, hevder Kristin.

– For å bli best i en idrett kreves mye hard trening og mye bra mat! God næring skal gi deg de rette næringsstoffene, være enkelt å lage, smake godt og se godt ut, sier hun.

Målet til Lyn-jenta er å bli «en rå og sterk skiskytter», og hovedmålet til vinteren er å få prøve seg internasjonalt. Samtidig blir det viktig for henne å prestere jevnt bra i Norgescupen og i NM. Dermed blir det å følge bloggen nesten som en måte å følge Tåsen-jentas ferd oppover karrierestigen – over frokost- og middagsbordet.

LES OGSÅ: Og så var vinteren her. Men hvor lenge blir den egentlig?

Mange meninger om hvordan nå toppen

En ernæringsinteressert idrettsutøver bør vite hva hun snakker om. Kristin Hjelstuen kan dessuten skilte med to junior-NM-gull, og en 8. plass fra normalen og en 4. plass i stafetten i junior-VM i Presque Isle i USA i 2014.

– Erfaringen min er at det trengs et større fokus på hvor viktig ernæringsdelen er for å nå toppen. Det finnes mange ulike treningsfilosofier og trenere med meninger om hva som skal til av fysisk trening for å nå toppen, men det er viktig å huske på at drivstoffet for å få utbytte av den fysiske treningen er like viktig for å bli best, sier hun.

LES OGSÅ: Her er Oslos splitter nye skianlegg klart så raskt snøen kommer

Vi inspirere flere

Se bildet større

Kristin Hjelstuen har sin første sesong som senior. Hun går for Lyn Ski og Oslo skiskytterlag. FOTO: LARS OPSTAD/LYN

Hverdagen hennes består av mye trening, og det har gjort 21-åringen svært bevisst på hva hun spiser, for at hun skal få mer energi og overskudd til å prestere.

Gjennom å legge ut matoppskrifter og blogge om matvanene sine, håper hun å kunne gi innsikt i hva en idrettsutøver spiser «før trening, etter trening, til middag, kveldskos eller før konkurranse».

LES OGSÅ: Brandsdal best på Beitostølen: – Det er slike dueller jeg trener for

– Jeg håper å inspirere til matlagning og sette mer fokus på hvor viktig et næringsrikt og variert kosthold er for å oppnå gode prestasjoner. Slik sikrer jeg raskere restitusjon etter trening, større kapasitet, et godt immunforsvar og en god helse, sier Kristin.

– Jeg har størst fokus på å spise variert i kostholdet mitt og lage maten fra bunnen av. Maten jeg lager er først og fremst vanlig mat som hvem som helst kan lage.

Kristin Hjelstuen var også med som ambassadør for Sunn jenteidrett ved oppstarten, sammen med blant andre Marit Bjørgen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse