- Kroppen sier stopp

har dessverre også preget Tommys karriere. Her må han ut med skade mot erkerival Vålerenga i en kamp i april 2006.

Kroppen sier stopp. Lyn-kaptein Tommy Berntsen spiller 31. oktober sin aller siste kamp i Lyn-trøya.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2012 kl 11:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

har gjort en stor innsats også utenom banen for Lyn og nærmiljøet. Her ser vi ham i forbindelse med overrekkelse av penger til Unicef i mai 2008.

Se bildet større

Tommy Berntsen er blitt en legende i Lyn-trøya. Nå gir han seg. Her fra cupsemifinalen mot Lillestrøm i 2004, der det ble seier og cupfinale.

ULLEVÅL: Søndag kan du ta farvel med en Lyn-legende i siste serierunde på Ullevål. Kaptein Tommy Berntsen (35), som har vært i klubben siden 2002, sier takk for seg, og han sier han ikke har noe valg.

Tok et år til

- Jeg vurderte å legge opp i fjor, men da forsvant flere andre sentrale spillere, så jeg fortsatte, forteller Berntsen til Nordreakerbudstikke.no. Han har slitt stadig mer med skader, og denne sesongen har blant annet akillesen skapt problemer og holdt ham på sidelinjen i mange kamper.

Berntsen mener at de mange skadene har gjort det vanskelig for ham å holde det gamle, solide nivået.

Gode minner

Han har vært med på mye i sine år i Lyn, og det har vært mange oppturer. Han husker spesielt de to sesongene som ga medalje i serien, 2002 og 2005, og naturligvis at de spilte seg til cupfinalen i 2004.

- Hva er den beste årgangen av Lyn som du har spilt på?

- Det er vanskelig å sammenlikne, men første halvdel av 2002 var jo fantastisk.

Han viser til året da Lyn på sommeren ledet serien med 10 poeng til neste lag og tok bronse til slutt.

Berntsen minner også om at Lyn satte rekord i antall innslupne mål i 2005, kun 21 mål,og det er naturligvis viktig for en midtstopper og en lagkaptein!

Uviss fremtid

Hva som skjer fremover for Tommy Berntsen, avhenger av hvor Lyn står etter sesongen, men han har en avtale med Lyn frem til 2013, så han ser for seg en rolle i støtteapparatet.

- Vi har ikke diskutert dette ferdig, det har mye å gjøre med Lyns situasjon, sier han.

Hylles av Lyn

- Mannen er definisjonen på jernvilje, og han har en yrkesstolthet og ærgjerrighet de fleste mennesker kan misunne han, sier Lyns infosjef Joachim W. Andersen i ukens corner, som er viet stopperkjempen.

Les hele hyllesten her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse