Hardt prøvede supportere er Årets Navn!

Nordre Aker Budstikkes lesere har kåret Bastionen til Årets Navn i 2015. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Det er veldig stort. En strålende måte å avslutte nedrykkssesongen, og ikke minst starte det nye året på! sier Thomas Nordeng i Bastionen-styret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2016 kl 13:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bastionen er Årets Navn 2015 i Nordre Aker.

Frist for å avgi stemme er dessverre utløpt.

Klikk her for å se resultatet »

NORDRE AKER: Lyns supporterklubb tok tidlig ledelsen i avstemmingen om hvilke av de fire finalistene som skulle kåres til Årets Navn 2015 i Nordre Aker. Da stemmesiden ble stengt ved midnatt 15. januar var seieren klar:

48 prosent av Nordre Aker Budstikke-leserne som stemte mente Bastionen fortjener tittelen.

Har taklet motgangen godt

– Bastionen viste i 2015 at de står ved laget sitt gjennom tykt og tynt. Lyn-supporterne har vært gjennom harde påkjenninger de siste årene, men fortsetter å møte opp og skape liv og leven på kampene, sier Karl Andreas Kjelstrup, redaktør i Nordre Aker Budstikke.

Etter konkursen og nedrykket fra eliteserien i 2010, har troen på en ny storhetstid levd i takt med at laget klatret i divisjonene. Det måtte derfor være ekstra surt å se laget rykket ned igjen til 3. divisjon i 2015-sesongen.

– Men måten Bastionen tok det på, måten de feiret lag og spillere, og oppbackingen de har vist selv når seierene satt langt inne i vårsesongen, gjør det veldig hyggelig å kunne overrekke dem denne prisen på vegne av våre lesere. Så jeg vil gratulere Bastionen, og sender med et ønske om at tilværelsen som 3. divisjonssupportere blir kortvarig, sier Kjelstrup.

LES OGSÅ: Bravo Lyn! Det holdt nesten…

Se bildet større

Thomas Nordeng (nr. to f.v.) og Cecilie Halseth mottar prisen fra Nordre Aker Budstikke-redaktør Karl Andreas Kjelstrup (t.h.) og glassblåser Pål Roland Janssen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Overrekkelse i glassblåserhytta

Tirsdag kveld fikk Bastionen-styret, bestående av Thomas Nordeng og Cecilie Halseth, overrakt det synlige beviset på seieren. Sammen med diplomet får Bastionen et glass i glassblåser Pål Roland Janssens anisktsglass-serie, som er Janssens signaturprodukt.

Se bildet større

Bastionen fikk et ansiktsglass i Frysja-glassblåser Pål Roland Janssens serie. FOTO: PÅL ROLAND JANSSEN

Overrekkelsen skjedde i glassblåserhytta i Frysja kunstsenter nedenfor Teknisk museum.

Les mer om glassblåser Pål Roland Janssen i denne artikkelen fra da han flyttet inn i kunstsenteret i fjor høst.

– En stor ære, og overraskende

– Det var en stor ære, bare å bli nominert. Det kom som en overraskelse på oss. Det har ikke skjedd før at Bastionen har mottatt en pris som dette, sier Thomas Nordeng.

Alle kandidatene til Årets Navn ble foreslått av leserne. Redaksjonen valgte ut fire finalister, og det er disse leserne kunne stemme på.

«Lyns supporterklubb har tross en tragisk sesong skapt en fantastisk ramme rundt både borte- og hjemmekamper» skrev en av dem som nominerte Bastionen, i sin begrunnelse.

– Styret i Bastionen har hatt ønske om å gjør mye for supportermiljøet, for å få opp medlemstallet og beholde gamle medlemmer. Jeg tror oppmerksomhet som dette, og en slik pris, hjelper med å styrke supporterkulturen. Og at de som hadde glemt oss kan oppdage klubben på nytt, sier Cecilie Halseth.

LES OGSÅ: Lyn-supporterne samler inn lønn til spillerne

Bastionen teller i dag omlag 400 medlemmer, og Halseth og Nordeng understreker at Lyn er en klubb for hele Nordre Aker.

– I Bastionen er alle velkomne. Selv om Lyn er i 3. divisjon nå, er det vi som er storebror i bydelen. Og vi skal tilbake på topp. Lyn er en magisk klubb, som til tross for motbør har stått imot. Det vil vi vinne på til slutt, sier Nordeng.

Tung vår, sterk tro på fremtiden

Se bildet større

Halseth og Nordeng får en omvisning i Janssens glassblåserverksted. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Den tunge vårsesongen ga etterhvert likevel utslag på tribunene, innrømmer de to i styret.

– Men da Mikkis og Tresor kom inn som trenerteam i sommer snudde det veldig. De har tro på laget og på spillerne, og viser det i praksis. De sa at dette skulle vi klare, det glødet på tribunen, og flere gikk på kamp. Vi ser det engasjementet for klubben nå før sesongstart også, sier Nordeng, som er sikker på at Lyns opphold i 3. divisjon blir kortvarig.

– Vi skal ha to opprykk på rad. Mikkis og Tresor bygger et langsiktig lag, og driver ikke med brannslukking, slik som nok har vært tilfelle i klubben tidligere, sier Halseth, og legger til:

– Så vi går for å bli Årets Navn også neste år!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse