ANNONSE
Annonse

Myrerjordet får sandbaner i løpet av året

Torbjørn Togstad og Øvre Grefsen vel er blant aktørene som har jobbet for oppgraderinger på Myrerjordet. Med den siste frivillighetsmiddeltildelingen er det nå klart for å etablere sandvolleyballbaner. (ARKIVFOTO: KARL A. KJELSTRUP/KRISTIN T. HAGA)

Med tildelingen av 125.000 i frivillighetsmidler er de nye «sandbanene», og dermed siste etappe av Myrerjordet-oppgradering, sikret, ifølge pådriver Torbjørn Togstad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2016 kl 18:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Torsdag 18. februar lå tildelingen av frivillighetsmidler på bydelspolitikernes bord.

På grunn av krevende økonomiske utsikter i 2016, vedtok bydelsutvalget å redusere frivillighetsmiddelpotten fra én million, til 800.000 kroner da budsjettett ble vedtatt i desember.

Dersom det var penger igjen til sommeren skulle imidlertid også de siste 200.000 bevilges i en utdelingsrunde to.

Bydelen har gått bedre enn antatt

Denne uken kunne imidlertid Nordre Aker Budstikke fortelle at de siste 200.000 kronene likevel er lagt på potten, allerede på det ordinære bevilgningstidspunktet nå i februar.

Årsaken er at regnskapet for 2015 viser at bydelen gikk med et midreforbruk på 29,5 millioner kroner. Det er nærmest identisk med mindreforbruket i 2014, og nær ti millioner bedre enn antatt da 2016-budsjettet ble vedtatt i desember.

– Det skyldes ikke at vi er dårlige til å regne, men at flere av tjenestene har gått bedre enn ventet, sa bydelsdirektør Øyvind Henriksen under bydelsutvalgsmøtet (BU) 18. februar.

Han understreket at dette var til tross for et merforbruk i flere sektorer, men resultatet viser at bydelen drives bra.

LES OGSÅ: Kutter legesjekken av bydelens førsteklassinger

Har fått millionstøtte

18. februar vedtok bydelsutvalget den justerte instillingen fra kultur- og oppvekstkomiteen, som vi skrev om tidligere i uken.

Blant mottakerne av frivillighetsmidler i 2016 er Kjelsås IL, som torsdag fikk 125.000 kroner til sandbaner på Myrerjordet. Sammen med idrettsalaget om oppgraderingen av området, står blant andre Øvre Grefsen vel, og bydelens prosjekt for alders- og demensvennlig bydel.

Sanbanen vil ha et bredt bruksområde, mener søkeren, og kan blant annet brukes til volleyball, håndball og boccia.

Prosjektet har tidligere mottatt millionbevilgninger, både fra bystyret og i form av spillemidler, og er allerede oppgradert med kunstgressbane og tribuner.

LES OGSÅ: I år kommer Ungdommens kulturmønstring i ny drakt

Søkte om 150.000

I november appellerte Ivar Christiansen, styreleder i Kjelsås IL, til bydelspolitikerne om at de måtte prioritere å støtte oppgraderingen av Myrerjordet, fordi det nå kun gjensto minimalt før alt var fullfinansiert.

– Myrerjordet kan endelig bli det vi drømte om i BU i mange år. Og både drømmen og mye av finansieringen ligger i bunnen, sa Christiansen, som i mange år var bydelspolitiker for Arbeiderpartiet.

Kjelsås IL søkte om 150.000 kroner i frivillighetsmidler i år. I utgangspunktet hadde bydelsadministrasjonen imidlertid bare innstilt på 50.000.

LES OGSÅ: Disse stedene vil servere deg øl

Vil ferdigstilles i 2016

– Etter kontakt med sekretær for kultur- og oppvekstkomiteen og en presentasjon for komiteen av hvor viktig utviklingen av Myrerjordet var, så innstilte de på 125.000 kroner, sier Torbjørn Togstad til Nordre Aker Budstikke.

Han har på vegne av Øvre Grefsen vel i mange år vært en av pådriverne for utviklingen av Myrerjordet.

– Vi er da så nær fullfinansiering av den doble sandballbanen at vi da skal komme i mål med dette i år! Treningsapparatene langs trimløypa og boccia-banen ser det også ut til at vi får på plass i år. Målet for Myrerjordet er da i sikte etter mye jobbing, sier Togstad.

LES OGSÅ: Badet du her i sommer? Denne badeperlen hadde sommerens dårligste badevannskvalitet

Sandvolley-historie

Det har imidlertid ikke bare vært rosenrødt for «sandballbaner» i Nordre Aker. I 2009 ble en sandvolleyballbane på Grefsenplatået fjernet på grunn av naboklager. I 2008 ble det anlagt sandvolleyballbaner på Voldsløkka, også disse har vært åsted for uroligheter.

Og lurer de på hvorfor det som før het sandvolleyballbaner, nå blir omtalt som sanbaner? Denne forklaringen ga Ivar Christiansen i november i fjor:

– Sandvolleyballbane er «ut» – nå bruker man sandbane. Det er fordi den kan brukes av alle.

Disse fikk penger

Totalt fikk bydelen inn 73 søknader om frivillighetsmider, noe som er tre flere enn i fjor. Samlet søknadssum var på 6.182.559 kroner, en økning på 2.237.839 kroner fra 2015. Økningen skyldes i hovedsak Korsvoll ILs søknad om midler til undervarme til nytt kunstgress, samt Oslostudentenes Idrettsklubbs søknad om 250.000 kroner.

Trukket fra disse to søknadene, som ifølge bydelen begge er foreslått avslått, er det en nedgang på rundt 1,5 millioner kroner i total søknadssum.

Slik ble den endelige tildelingen:

Slik fordelte frivillighetsmidlene seg. Kategorien Idrett og friluftsliv fikk mest, tett fulgt av Frivillig kultur. Bydelsutvalgets vedtak 18. februar ble identisk med innstillingen fra kultur- og oppvekstkomiteen (KO).

BUs vedtak ble identisk med kultur- og oppvekstkomiteens (KO) innstiling.

BUs vedtak ble identisk med kultur- og oppvekstkomiteens (KO) innstiling.

BUs vedtak ble identisk med kultur- og oppvekstkomiteens (KO) innstiling.

BUs vedtak ble identisk med kultur- og oppvekstkomiteens (KO) innstiling.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse