Leder fallskjerm-VM

Det var lagt ned betydelig ekstraarbeid for å få byen i stand til å være vertskap for VM etter at en tornado rammet regionen.

Nordre Aker-guttene Mathias Holtz og Kristian Moxnes deler førsteplassen i fallskjerm-VM med Frankrike etter første runde i disiplinen Freefly.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.08.2008 kl 11:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Norge stiller med flere lag i VM i fallskjermhopping. Mathias Holtz fra Kjelsås og Kristian Moxnes fra Ullevål utgjør laget Skywalkers. Foto: Jens A. Mørch

KJELSÅS/ULLEVÅL: Mathias Holtz fra Kjelsås og Kristian Moxnes fra Ullevål deltar denne uken i VM Fallskjermhopping i Maubeuge i Frankrike.

Holtz og Moxnes utgjør Norges førstelag i disiplinen "Freefly", en mer artistisk disiplin enn klassisk formasjonshopping, hvor deltakerne står like mye på hodet som oppreist. Med seg på laget har de Haavard Flaat, som filmer.

Laget har tidligere bronse fra det nordiske mesterskapet.

Flying start

Nordre Aker-duoen fikk en "flying start" lørdag, og leder nå innenfor sin disiplin.

– Det norske førstelaget, Skywalkers, presterte over evne og deler nå førsteplassen med Frankrike, opplyser Jens A. Mørch til Nordreakerbudstikke.no.

Mørch er med den norske troppen til Frankrike.

Dramatisk vær

VM i fallskjermhopping fikk en dramatisk start værmessig.

Regionen ble nylig rammet av en tornado, som pløyde ned store trær i selve Maubeuge, men men som rammet nabobyen verre, med tre drepte, mange skadde, og enorme materielle ødeleggelser. I åpningstalene ble denne naturkatastrofen viet mye oppmerksomhet, ikke minst grunnet det betydelige ekstraarbeidet som var lagt ned for å få byen i stand til å være vertskap for mesterskapet.

Den internasjonale fallskjermorganisasjon FAI , som står bak mesterskapet, kvitterte med å tildele 10000 Euro til hjelpefondene.

Et lite vindu

Første konkurransedag startet med lav himmel , vind og nedbør. Men dyktige franske metereologer hadde spådd et vær-"vindu" på et par timer på ettermiddagen, og det stemte omtrent på minuttet. Annen runde var så vidt påbegynt da himmelens sluser åpent seg igjen, og konkurransen ble avbrutt.

Nordreakerbudstikke.no følger resultatene til Holtz og Moxnes.

I Frankrike

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse