Leo til Lyn

Øyvind Leonhardsen skal løfte talentene frem i Lyn.

Øyvind Leonhardsen blir ny spillerutvikler i Lyn. Det gleder han seg til

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2009 kl 16:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO VEST: Den gamle landslagskjempen, utenlandsproffen og tidligere Lyn-spilleren Øyvind Leonhardsen er tilbake i fotballen. Lyn skal nyte godt av hans kompetanse de neste årene.

Naturlig engasjement– Jeg har brukt ett år på å finne veien tilbake til fotballen. Etter et liv med fotball trengte jeg litt tid til å tenke meg om etter at jeg la opp. Jeg hadde rett og slett et behov for å være litt borte, men jeg føler at jeg har et naturlig engasjement for fotball, sier Leonardsen.

Forme for fremtiden

Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven med de unge spillerne i Lyn.

– Lyn er kjent for sin talentutvikling og det blir morsomt å jobbe med spillere i aldersgruppen 13 – 16 år. Det blir spennende å utvikle og forme spillere for fremtiden, sier Leonardsen.

Leo var viden kjent for sin store løpskapasitet og gjennombruddshissighet, både som spiller på landslaget og klubblaget. 86 landskamper ga 19 mål for Norge.

Systematisk ferdighetstrening

Hva vil du legge vekt på når du jobber med å utvikle spillere?.

– For det første er alle forskjellige og vil utvikle seg forskjellig. Jeg er opptatt av at man starter tidlig med systematisk ferdighetstrening. Jeg vil se etter innstilling og holdning hos spillerne, både på trening og i kamp. Det er viktig. Ellers er talent så mange ting, blant annet læringstalent. Jeg vil jobbe mye med detaljer med spillerne. Det er veldig mange sider av dette, sier Leonardsen.

Viktig å begynne tidlig

Han er opptatt av at Lyn skal kunne rekruttere spillere fra egen stall.

– Lyn er som sagt flinke med å utvikle egne spillere. De har jo også Lynakademiet for spillere 9 – 12 år. Det er viktig å begynne tidlig. Norsk fotball har mye å hente på systematisk ferdighetstrening. Jeg har mange tanker og engasjement rundt dette, sier Leonardsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse