– Levende musikk og ballett er en herlig kombinasjon!

Kristine Moe fra Disen - som svanen. FOTO: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

De har danset seks dager i uken i sommer. Nå skal de snart på scenen i Oslo konserthus til levende musikk og Edvard Grieg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.08.2016 kl 09:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: I fjor hadde søstrene Siri Aarset Johansen og Irene Aarset Jansson fra Kjelsås 10-års jubileum med Den Norske Ballettskole, som startet med ballettundervisning rundt omkring på skoler og i AKS-tiden - aktivitetsskolen, tidligere skolefritidsordningen.

LES OGSÅ: Kristine dropper videregående for å få tid til å danse enda mer

Det er et stykke fra skoleundervisning til Oslo Konserthus. For tredje år på rad samarbeider ballettskolen med Oslo kammermusikkfestival om forestillingen denne måneden.

– Levende musikk med ballett er en herlig kombinasjon som forsterker danseuttrykket, og vi er veldig glade for at elevene også får oppleve dette, sier Irene Aarset Jansson.

Og fortsetter.

– Oslo Kammermusikkfestival har hvert år en forestilling dedikert til barn, og i år skal forestillingen finne sted i flotte Oslo konserthus. Det gir en herlig atmosfære å få være der, slik vi var for to år siden også.

Se bildet større

Fra forestillingen med DNBS og Oslo kammermusikkfestival fra i fjor. FOTO: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

LES OGSÅ: Nordre Aker-ballerinaer med stor suksess

Sommertrening

Det har ikke vært slaraffenliv for danserne ved ballettskolen i sommer, men mange har derimot trent opp til seks dager i uken, gjennom sommertreningen ved skolen.

– I juni og i august forbereder elevene seg med spennende koreografier til musikk av Edvard Grieg. Tidligere år har det vært utdrag fra «Dyrenes Karneval» som har vært i fokus. Men nå blir det noe annet nytt og spennende, sier Aarset Jansson.

– Vi gleder oss i hvert fall veldig til å få vise dette frem, og håper selvsagt at flest mulig kommer for å se forestillingen!

LES OGSÅ: Hvorfor bryr vi oss ikke mer om hvordan de gamle har det?

Konkurranser

Det har ikke bare vært sommertrening for elevene ved ballettskolen, men også flere dansekonkurranser.

Blant annet deltok flere lever i «International Dance Competition» i Hellas hvor DNBS for Norge høstet flere medaljer og første plasser i dansekategoriene klassisk ballett og moderne

– En av elevene fikk med første plass i klassisk ballett også utmerkelsen «International Dance Competition» - det betyr ekstra flott utført. Alle de unge norske medaljevinnerne er å se på scenen i forestillingen i konserthuset. De holder meget høyt nivå, både store og små, danserene er fra alderen fem til 18 år, forteller Aarset Jansson videre.

Se bildet større

Snart klart for ny forestilling med Den Norske Ballettskole og Oslo Kammermusikkfestival, her fra i fjor. FOTO: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

Minken Fosheim

Koreografi er inspirert av blant annet Vadim Pisarevs ballett Peer Gynt, men også nye koreografier av Liudmila Sycheva.

– Vi tror dette blir en unik forestilling. Skuespiller Minken Fosheim skal være med og i tillegg vil stjerner som Sara og Catharina Chen på fiolin og pianisten Jie Zhang. Oslo Konserthus er jo også en flott arena med herlig akustikkk og masse masse god plass - også i salen.

Se bildet større

Årest forestilling er til Edvard Grieg, her fra fjorårets forestilling. FOTO: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

Aarset Jansson avslutter.

– Det å forene ballett med levende musikk forsterker opplevelse og uttrykket, og det er veldig god erfaring for DNBS-dansere å få anledningen og denne sceneopplevelsen.

LES OGSÅ: Nå skal det bli liv og røre rundt den gamle gården - restaurant, butikker og 440 leiligheter.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post![/

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse