Like bak for Wiik-tvillingene

Andreas Wiik (26) hadde en grov miss i bøylehest, og klarte ikke å komme innefor de seks beste som gikk videre til de individuelle apparatfinalene.

Christian Wiik (26) var like bak pallen i alle øvelser i helgens NM. Tvillingbroren Andreas (26) var like bak å kvalifisere seg til finalene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2007 kl 13:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

(f.v.) Andreas og Christian fra Kjelsås mener de ikke hadde vært i Norgestoppen i turn, hadde det ikke vært for hverandre.

Se bildet større

Christian Wiik (26) kapret 4. plassen i herrenes "rolls-royce"-øvelse, svingstang, i de individuelle apparatfinale søndag.

Hasle: Kjelsås-tvillingene nådde ikke helt opp i helgens Norgesmesterskap på hjemmebane i Haslehallen. Christian turnet godt i lørdagens mangekamp, og kvalifiserte seg til apparatfinalene søndag. Men der ble det kun 4. plass i ringer, hopp og svingstang for Kjelsåsgutten, som turner for Oslo Turn.

– Jeg er litt skuffet over at jeg ikke klarte pallen ihvertfall i ett apparat, medgir Christian etter premieutdelingen. Ved siden av seg har han tvillingbror og sparringspartner Andreas, som også turner for Oslo. Han og er litt skuffet. De seks beste fra mangekampen lørdag, får turne de individuelle apparatfinalene som gikk søndag. Andreas klarte ikke cutten, og endte som 1. og 2. reserve i alle apparatene.

– Målet var jo å komme innen de seks beste, men det klarte jeg ikke. Jeg var ikke så langt unna da, så det får jeg være fornøyd med, sier Andreas.

Plasseringen Christian Wiik er mest fornøyd med er 4. plassen fra lørdagens mangekamp. Der legges resultatene fra alle de seks herreapparatene sammen, og vinneren er den med høyest sammenlagtsum.

– Jeg er glad for 4. plass sammenlagt. Jeg hadde ingen store feil, og kjørte ganske greit gjennom, oppsummerer Christian. Tvillingbror Andreas havnet like bak, på en 7.plass. Akkurat ikke nok til å kvalifisere seg til søndagens finaler. Men brødrene depper ikke lenge. De er begge greit fornøyd. Og begge er enige om at de ikke hadde vært i Norgestoppen i turn, hadde det ikke vært for hverandre.

– Det har vært alfa omega å ha en bror å bryne seg mot. Vi har pushet hverandre hele veien. Jeg hadde nok ikke vært der jeg er i dag uten Andreas, slår Christian fast.

De to brødrene har fulgt hverandre hele oppveksten. Både med turninga i Oslo Turn, men også som fotballspillere. Fotball har de sparket i moderklubben Kjelsås, og i Vålerenga. Men nå er fobtallskoene mer eller mindre lagt på hyllen.

– Jeg holdt ganske godt juniornivå i fotball, men jeg var på landslaget i turn, forteller Andreas om valget mellom idrettene. Men han innrømmer at det kribler litt i beina når han ser tidligere treningskamerat Kim Holmen løpe fra forsvarerne for FC Lyn Oslo.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse