Linderudkollen Skianlegg - stoppet opp fem på tolv

FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/KJELSÅS LANGRENN

Stor glede for veldig mange da skianlegget åpnet i vinter. Men ikke alt er på plass i nye Linderudkollen - hva skjer egentlig?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2016 kl 19:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

LILLOMARKA: For noen kan det kanskje være vanskelig å tenke på snø akkurat nå, mens sola skinner og temperaturer midt i september på over 20 grader.

Men Nordre Aker Budstikke var nylig innom det nye skianlegget. Og det ser litt uferdig ut på Linderudkollen. Mye er også heller ikke ferdig.

Uten at det la noen stopper for de mange skiglade som tok turen til Linderudkollen i vinter, og fikk prøvet ut det nye anlegget og skiløypene.

Ikke bare aktive langrennsløpere i Kjelsås og andre klubber, men også hvermansen. Tusenvis innom hver uke da snøen var på plass.

LES OGSÅ: Stor romleir rett nedenfor idrettsanlegget - ikke så moro for barna å hente ballen her!

Mye ugjort

Folk i langrennsmiljøet bekrefter også at det er en del uferdig jobb på Linderudkollen, og at det har vært lite arbeidsaktivitet der oppe siden i vinter.

– Det stemmer det, vi har hatt mye annet arbeid andre steder som vi har måttet ta tak i. Anlegget ble bygd til operativ stand i vinter, anleggsarbeidet ble avsluttet og hele langrennsanlegget ble snølagt og gjennomført konkurranser i. Resterende anleggsarbeider skal utføres denne høsten, forteller seksjonsleder i skog- og eiendomsavdelingen, Trond Enkerud.

Og legger til at i løpet av en måned så skal det aller meste være gjort.


LES OGSÅ: Talentprisen skal deles ut - kjenner du noen unge musikere som bør nomineres?

Se bildet større

FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Spørsmål og svar

Enkerud svarer om det som ennå ikke er på plass i det store skianlegget i Linderudkollen.

– Kantparkeringen vil være planert og operativ til kommende vinter. Asfaltering av veien og kantparkering er planlagt neste sommer.

Når det gjelder traseen fra skibroa til Solemskogen svarer han følgende.

– Siste del av arbeidet på denne strekningen starter opp denne uka. Dette arbeidet inkluderer å etablere stikkrenne, ferdigstille toppdekke og pusse kanter. Dette arbeidet vil pågå i rundt en måned.

Avisen kjenner også til at det har vært utfordringer med kummene - i forbindelse med vann og produsering av snø.

– Det er utredet ulike tiltak for å unngå tilfrysing i uttakskummene til snøproduksjon. Dette er per dato ikke satt i bestilling, forklarer Enkerud videre.
 
I tillegg skal alle lysmastene sjekkes, en har ligget for telling en god stund.

Se bildet større

Kanskje greit med gjerde her? FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Masten som har falt ned blir satt opp på nytt, og alle andre master og mastefundamenter i anlegget skal kontrolleres nå i forbindelse med avslutning av anleggsarbeidet.

Løypa ut fra skibrua er heller ikke så langt sikret med gjerde, det er ganske så bratt ned på kantene.

– Det skal settes opp gjerder på vangene til landkarene på skibroa. Det er ikke planlagt gjerder langs løypene, sier Enkerud.

Se bildet større

Sånn skal det nye rennhuset bli - når det kommer på plass. FOTO: BYMILJØETATEN

Rennhuset

Rennhuset, som er planlagt nedenfor Linderudkollen Markastue, er stipulert til å koste rundt 1.5 millioner kroner pluss moms. Det må nok langrennsfolket vente litt lenger på.

– Der er ferdigstillelse ennå ikke avklart, ifølge Enkerud.

LES OGSÅ: Nordre Akerboligene øker mest i pris

Se bildet større

Her ved dette strømhuset - og nedenfor Linderudkollen Markastue skal rennhuset etter planen plasseres. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

I utgangspunktet 19 millioner

Skianlegget var i utgangspunktet budsjettert til rundt 19 millioner kroner. Nå forteller Enkerud at hele prosjektet ferdig i henhold til planene, ender på rundt 37 millioner kroner i bruttokostnad.

Men nye regler for føring av momsrefusjon, gjorde at den kostnaden ikke ble oppdatert i totalsummen - hele 7.4 millioner kroner. Men penger som da går tilbake til kommunen.

I tillegg utløser prosjektet spillmidler på 6.3 millioner kroner.

Se bildet større

De nye skitraseene i Linderudkollen. FOTO: ARKIV/KJELSÅS LANGRENN

Videre finansiering

Hvordan har - og hvordan skal - de resterende arbeidene bli finansiert?

– Anlegget vil bli ferdigstilt, resterende arbeider inkludert rennhuset er beregnet til rundt 2.5 millioner kroner. 6,244 millioner kroner ble tilleggsbevilget til prosjektet i 2015.  For resterende arbeider etaten med å finne inndekning, blant annet ved omprioriteringer innen eget budsjett, forklarer Enkerud videre.

LES FLERE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse