Linus (7) skal på banen med Mario Götze og Bayern München-spillerne

FOTBALL: Linus Kristiansen (7) er mildt sagt over middels interessert i fotball, og det er Bayern München, og stjernespiller Mario Götze (t.v.) som ruler. Her er Linus utenfor Grefsen skole, hvor han snart skal starte i tredjeklasse. (Creative Commons-lisensiert) FOTO: STEINDY (WIKIMEDIA COMMONS)/KRISTIN TUFTE HAGA

Om han gleder seg? Da Linus, som for øvrig sover i Bayern München-pysj, fikk vite at han hadde vunnet konkurransen, var det litt skrekkblandet fryd. Men nå er det bare fotballfryd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.08.2015 kl 13:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TRIKS: Det går i fotball hele uka for Linus (7), og snart setter han seg på flyet til München for å både se, men ikke minst, gå ut på banen med fotballheltene fra Bayern München. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

GREFSEN: Allianz Arena er ikke som Ullevaal stadion akkurat. Det spilles fotball der også, men størrelsen er i en annen liga, og har plass til flere enn 70.000 tilskuere. I tillegg er det hjemmebanen til Bayern München.

Mot Milan

Tirsdag kveld spiller hjemmelaget mot Milan, i Audi Cup. Linus Kristiansen (7) fra Grefsen er ihuga Bayern München-supporter. Bra med spansk fotball også, som Barcelona, men:

– Men Bayern Munchen er best!

Enkelt og greit, fra den mer enn middels interesserte fotballgutten fra Grefsen. Selv spiller han på Skeid-07, og er ellers elev ved Grefsen skole, fra høsten i tredjeklasse.

Se bildet større

ARENA: Bayern Münchens hjemmebane Allianz Arena. FOTO: JasonParis/Wikimedia Commons

Linus' mor er tysk, men mener selv at hun i hvert fall ikke har påvirket Linus i Bayern München retning.

LES OGSÅ: Kjelsås vant Skara-cup på andre forsøk!

Mario Götze er helten

– Jeg følger med på kampene på TV, men har også vært og sett på Bayern München-kamp i Tyskland en gang før, sier Linus.

LES OGSÅ: Brant straffe, men reddet poeng!

Tidlig tirsdag setter Linus og moren seg på flyet til München. Tirsdag kveld skal Linus møte på Allianz Arena, i god tid før kampen begynner.

– Det er jo noen som skal følge Milan-spillerne ut på banen også. Så kanskje blir det i stedet en av de. Fint det også da, men jeg håper jo på at det blir en Bayern München-spiller. Aller helst Mario Götze.

Billetter og utstyr

Se bildet større

STJERNE: Mario Götze. (Creative Commons) FOTO: STEINDY (WIKIMEDIA COMMONS)

Både Real Madrid og Tottenham er også med i Audi Cup, og som en del av premien det er å følge så proffe spillere ut på en så proff arena, er også gratisbilletter til kampen mellom det spanske og engelske laget. I tillegg til fotballsko og fotballtøy.

Fra før har selvsagt Linus skaffet seg Bayern München-drakten, men også pysjen, som han sover i. Om vintern er det bare Bayern München-lue som gjelder.

– Linus er helt superfan, og bursdagsønsker og juleønsker handler mye om Bayern München-effekter, legger moren Susanne Kristiansen til.

Linus er også medlem av Kids Club i den tyske fotballklubben, og det var der konkurransen ble utlyst.

LES OGSÅ: Dette er Oslos minste leilighet til salgs – kvadratmeterprisen er over 80.000 kroner!

Fra Tyskland-ferie og tilbake

– Vi plukket ut noen bilder av Linus, fortalte litt om han og hans fotballinteresse. Det er to-tre måneder siden nå. Så dro vi på ferie til Tyskland. I løpet av ferien fikk vi mail om at Linus var en av de heldige. Så da vi kom hjem fra Tyskland for få dager siden, var det bare å pakke om og booke nye flybilletter. Dette må jo Linus få være med på, sier moren.

– Det må jo bli en superopplevelse for livet?

– Da jeg fikk vite at jeg hadde vunnet en plass, så var det litt småskummelt med én gang. Men nå bare gleder jeg meg veldig, understreker Linus.

Som allerede har i tankene at han selv en dag kanskje spiller på flotte Allianz Arena, men for hjemmelaget.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse