Lite lokalt i første NM-runde

Kjelsås møter Sprint Jeløy i cupens første runde. Her fra siste treningskamp, sist helg, før seriestart neste uke. FOTO: ALEXANDER REIN

– Vårt hovedmål når vi setter opp første runde er å få til flest mulig lokaloppgjør som skaper engasjement og interesse rundt om i hele landet, sier konkurransedirektøren i NFF. Likevel blir det ingen Oslo-oppgjør for Nordre Aker-lagene i cupens første runde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2015 kl 13:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Første runde i norgesmesterskapet i fotball for herrer, spilles tirsdag 21., onsdag 22. og torsdag 23. april.

For 2. divisjonslagene med hjemmebaner i Nordre Aker, ser første runde slik ut:

  • Kjelsås møter Sprint Jeløy hjemme på Grefsen stadion 22. april.
  • Lyn møter Fram-Larvik på bortebane 22. april.
  • Skeid tar imot Drammen på Nordre Åsen 23. april.

Bare Lyn avanserte i fjor

Både Kjelsås og Skeid røk ut av cupen etter første runde i fjor. Kjelsås etter et 2-1 tap borte mot Ørn Horten, mens Skeid måtte se seg slått 4-0 av nabo Lyn borte på Bislett stadion.

Lyn på sin side fortsatte helt til tredje runde, etter å ha slått ut Bærum i andre runde med resultatet 3-4 borte på Kadettangen. Møtet med Vålerenga på den gamle hjemmebanen Ullevaal stadion satte derimot et punktum for Lyns cup-drøm i 2014, da tippeliga-laget fra Oslo øst gikk seirende ut på stillingen 5-2.

LES OGSÅ: Opplever det som utrygt å gå langs Akerselva

Ingen lokale oppgjør

Selv med to hjemmekamper i årets første runde, møter ingen av de lokale lagene Oslo-motstand. Det til tross for NFFs uttalte ønske om lokaloppgjør.

– Vårt hovedmål når vi setter opp første runde er å få til flest mulig lokaloppgjør som skaper engasjement og interesse rundt om i hele landet. Videre er kriterier som kort reiseavstand, det at lag ikke har møtt hverandre i NM de siste tre årene, at lag ikke spiller i samme avdeling i serien, og det at Tippeligalag og lag i OBOS-ligaen skal møte lag fra 3. eller 4. divisjon sentrale. Så vil det alltid være sånn at det ikke alltid er mulig å oppfylle alle kriterier i alle kamper. Vi er uansett overbevist om at dette oppsettet vil gi mange fotballfester over hele landet, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

Kjelsås: Vi er favoritter

Kjelsås starter med hjemmekamp mot 2. divisjonskollega Sprint Jeløy, et lag som rykket opp før denne sesongen.

– Et nyopprykka lag vi foreløpig veit veldig lite om. Glade for at vi har fått hjemmekamp. Klar over at vi må regnes som favoritter, og veldig sultne på å revansjere tidlig exit i 2014, sier hovedtrener Eivind Kampen til klubbens nettsider.

Dette blir årets første obligatoriske hjemmekamp for A-laget. Noen dager senere, søndag 26. april, er det duket for årets første hjemmekamp i serien når Mjølner kommer på besøk. Kjelsås starter nemlig serien med bortekamp mot KFUM lørdag 18. april.

LES OGSÅ: Påskeseier for Kjelsås før seriestart

Lyn møter 2. divisjonslaget Fram-Larvik, som spiller i avdeling 2 denne sesongen.

Nyopprykket motstånd også for Skeid

Laget som kommer på besøk til Nordre Åsen er Drammen FK. Klubben er nyopprykket til 2. divisjon og spiller i 2015 i avdeling 2.

Kampen er av forbundet satt opp torsdag 23. april. Det betyr det blir en hektisk start på sesongen for Skeid, med seriestart mandag 20. april (hjemme mot Stabæk 2), cupmatch mot Drammen torsdag 23. april og ny seriekamp borte mot Finnsnes søndag 26. april, skriver Skeid på sine nettsider.

Se alle kampoppsettene i første NM-runde på fotball.no.

LES OGSÅ

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse