Lite lommepenger

Davis Cup-spiller Jan Frode Andersen gikk som ventet til topps på hjemmebane i helgen.

Spillerne fra Grefsen, Berg og Nordberg måtte gå tomhendte hjem etter Oslo Tennisklubbs Grand Prix-stevne i helgen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Øyvind Strand var bare én kamp unna hovedturneringen, men satser på å komme sterkere tilbake om noen år.

Se bildet større

Morten Heldor fra Nordberg har ikke spilt turneringer på en stund og kom ikke lengre enn til 2. kvalifiseringsrunde i OTK Grand Prix.

Madserud: – Det er verdifull matching, men det er nok litt for tidlig for de unge ennå, mente hovedtrener i Grefsen TK, Thomas Hanstad.

Selv vant han den første kvalifiseringskampen, men fikk han en kneskade allerede i andre game i kampen mot Bastian Harbo neste match.

– Det satte sitt preg på kampen. Det hadde nok blitt atskillig jevnere uten den, mente Hanstad etter 4-6, 1-6 tapet, som imidlertid er glad for at elevene viser muskler mot de beste i Norge.

Tre år til toppen

– Jeg vant 6-2, 6-2 i første kvalifiseringskamp og er godt fornøyd med det, påpekte Øyvind Strand (16) fra Grefsen TK.

I likhet med treneren ble det imidlertid tap i neste runde, og ingen deltakelse i hovedturneringen. Samme skjebne led Morten Heldor fra Nordberg, og Tony Leknes fra Berg TK. Henrik Ottersen og Joakim Syversen fra Grefsen måtte gi tapt allerde i første kamp. Syversens motstander, Øyvind Pettersen fra Godlia, viste seg som en meget sterk spiller, og forsvant ikke ut før han møtte vinneren Jan Frode Andersen i hovedturneringen.

De unge spillerne var imidlertid ikke veldig preget av tapene etterpå.

– Målet er å komme til toppen i Norge, men vi har god tid, mente Strand og Syversen.

– Vi trener bare 12-14 timer i uka i år, men allerede til høsten skal vi opp i 20 timer. Når vi er rundt 20 bør vi være i norgestoppen, mener duoen.

Skulle vinne

Daglig leder i arrangørklubben OTK, Jan Frode Andersen (33), gikk som ventet til topps i turneringen. Andersen trener ikke like mye som i glansdagene, men holder fortsatt et høyt nivå.

– Jeg skal jo spille Davis Cup for Norge om en måned, så da bør jeg vinne en turnering som denne, mente Andersen.

Alle de beste unntatt Stian Boretti stilte på Madserud, men Andersen hadde likevel få problemer med å ta seg til finalen. Kun Erling Tveit fra Snarøya var i nærheten av å ta et sett fra vinneren, men Andersen vant greit 7-5, 6-2 i finalen.

PS! Jenteklassen holdt ikke like høyt nivå, men Ulrikke Eikeri fra Nordstrand var en veldig verdig vinner. Hun slo Victoria Berge fra Heming 6-2, 6-1 i finalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse