Lokal seier i Nydalsløpet

Koll-løper Olaf Talmo løp inn til seier på herresiden, mens det var Vidars Ingeborg Løvnes som var raskest blant damene.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: – Jeg synes gjennomføringen av arrangementet gikk veldig fint! På tross av litt regnvær, var det mange blide løpere og funksjonærer å se rundt på arena og i løypa! sier løpsleder for Nydalsløpet, Håvard Haga fra Nydalens Skiklub.

Kanskje ble noen skremt av været. 461 løpere stilte til start, selv om 541 var påmeldt.

Vinnere fra Koll og Vidar

Det var Olaf Talmo fra IL Koll som vant herreklassen med tiden 16.38. Med seg på seierspallen fikk han Sjur Skjeggestad, FTT, og Kristian Thon, Team Klabautermenner.

Dameklassen ble vunnet av Ingeborg Løvnes fra Vidar, på tiden 18.23. På de neste plassene fulgte ytterligere to Vidar-løpere: Hanne Mette Sande og Ane Uglem Mobakken.

3000 meter hinder-løperen Løvnes var på forhånd løpets store favoritt. Hun var nemlig OL-deltager i Rio de Janeiro i fjor.

Se bildet større

Pallen med herrene i Aktiv-klassen. FOTO: NYDALENS SKIKLUB / UTLÅNT

Topp 3 tider og plasseringer i Aktiv-klassen:

Herrer 1. Olaf Talmo, Koll 16:38
2. Sjur Skjeggestad, FTT Oslo 16:53
3. Kristian Thon, Team Klabautermenner 17:02

Damer
1. Ingeborg Løvnes, Vidar 18:23
2. Hanne Mette Sande, Vidar 18:34
3 Ane Uglem Mobakken, Vidar 18:38

5 kilometer

Se bildet større

Selfie i sofaen. Lavterskelløpet har egen "Opp av sofaen"-klasse. FOTO: NYDALENS SKIKLUB / UTLÅNT

Men de aller fleste deltakerne var ganske vanlige folk. Nydalsløpet, med mottoet «For Nydalsentusiaster, av Nydalsentusiaster», er 5 kilometer langt, og går på asfalt og grus langs Akerselva og gjennom Nydalen. Det er et Nydalens Skiklub som arrangerer løpet, i samarbeid med lokal bedrifter som Avantor, Statnett, Elkjøp, Sats Elixia og Egmont.

Løpet markedsfører seg selv som et lavterskelløp og folkefest med senkede skuldre og har ved siden av Aktiv og Mosjonist-klassene, også en "Opp-av-sofaen"-klasse. Nytt av året var en egen Barnevognklasse.

Se bildet større

Én av dagens mest imponerende prestasjoner stod Jan Briseid for i barnevognklassen! Med barnevogn løp han de 5 kilometerne på 18 min og 31 sek! Briseid er tidligere Bastionen-talsmann, og var i sin tid skribent av Lyns Corner i Nordre Aker Budstikke. FOTO: NYDALENS SKIKLUB / UTLÅNT

Åtte trillere stilte til start, mens 28 valgte "Opp-av-sofaen"-klassen. 231 løp i klassen for aktive og 193 i Mosjon-klassen.

Deltok du eller noen du kjenner? Nydalsløpet har samlet et stort bildegalleri på sine Facebook-sider.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse