ANNONSE
Annonse

Lokalderby: To gamle giganter møtes

Både Skeid og Lyn har unge lag denne sesongen, men klubbene er gamle giganter i norsk fotball, helt tilbake til 1915 (Skeid) og 1896 (Lyn). Foto: ANDERS VINDEGG (Skeid)/LARS OPSTAD/Kladd.no (Lyn)

Når Skeid og Lyn barker sammen på Nordre Åsen i tredje serierunde 1. mai, er det to gamle giganter i norsk fotball som møtes. Nordre Aker Budstikke benytter anledningen til å lansere to splitter nye supporter-spalter!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2015 kl 10:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE ÅSEN: Et drømmeoppgjør for dem med hjertet i oslofotballen. Til sammen har de to lagene 16 norgesmesterskap og tre seriegull på merittlistene.

Nordre Aker Budstikke slipper til Lyn og Skeid med hver sin supporter-spalte på nab.no. Det kan du lese mer om lenger ned i saken!

«Trikkeligaen», kjælenavnet på avdeling én i årets andredivisjon, har samlet alle divisjonens oslolag, og byoppgjørene kommer som perler på en snor. Eller som stoppesteder på en trikkelinje.

Så har da også Bastionen chartret en sporveistrikk fra Bislett til Nordre Åsen. Stort mer Oslo blir det ikke.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

1. mai klokken 16

Det er tidspunktet som gjelder. Da sparkes kampen i gang på Skeidbanen.

De to byrivalene har vært norgesmestere åtte ganger hver. Riktignok må vi tilbake til 1974 (Skeid) og 1968 (Lyn) for å finne sist gang de var de beste i kongeriket. På 60-tallet fulgte de hverandre tett. Lyn ble seriemester i 64 og 68. Skeid i 66.

– Fin ramme rundt kampen

1. mai og «byderby». Yr melder sol og svak vind. Fortsatt litt tidlig vår med ti grader i skyggen.

– Det er en fin ramme rundt kampen, og det er moro med et lokaloppgjør, sa Lyn-trener Trond Andersen til Nordre Aker Budstikke etter at Lyn gikk på sitt tredje tap på rad, i andre serierunde på søndag.

Heller ikke Skeid har vunnet en seriekamp så langt denne sesongen. Tre mål holdt til uavgjort i første runde, mens det ble målløst og tap i runde to.

Men der Lyn røk ut av cupen på første forsøk, greide Skeid seg videre med seier over Drammen.

Før fredagens oppgjør er det riktignok Lyn som har statistikken på sin side.

Av 39 kamper siden 1963 har Lyn gått seirende ut av 21. Skeid har elleve seiere. Selv på Skeids hjemmebane står Lyn oppført med ti seiere mot Skeids seks. Bare tre ganger har Skeid klart uavgjort mot Lyn hjemme.

– Når det gjelder selve kampen, så ser den foreløpig mer åpen ut enn jeg hadde håpet på forhånd, sier leder for Skeidoksene, Jonny Olsen.

Nye supporterspalter for Lyn og Skeid

Nordre Aker Budstikke benytter anledningen til å lansere en ny fotballsatsing.

Lyn og Skeid får hver sin nye supporterspalte! Det er Skeidoksenes leder Jonny Olsen som denne sesongen skal skrive om hvordan det er å følge Skeids opp- og nedturer fra sidelinjen, mens Fridtjof Grimsrud, Lyn-supporter og tidligere styremedlem i Bastionen, tar pennen fatt for laget fra vest.

Du kan lese spaltene deres her:

FRIDTJOF GRIMSRUD OM LYN: «Det finnes verre ting enn å ryke på en smell i Bærum. Det som virkelig svir er å tape et byderby»

JONNY OLSEN OM SKEID: «Vi er ikke vant med bortesupportere på Nordre Åsen. Nå kommer "hele" Oslo vest!»

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse