ANNONSE
Annonse

Løper verdens største orienteringsstafett

Anne Margrethe Hausken Nordberg er ankerkvinne for Nydalens SKs stafettlag i finske Joensuu i helgen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den finske storstafetten Jukola samler i år 16.500 orienteringsløpere i Joensuu i den finske Karelen 17.-18. juni. Verdens største orienteringsstafett har norske lag i favorittrollene!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2017 kl 11:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FINLAND: Løperne er fordelt på dame- og herrestafetten, med 1302 damelag – som består av fire løpere – og 1595 herrelag med syv løpere.

Tidligere norsk dominans

Dette er det store høydepunktet på klubbnivå, både for bredde og elite i orienteringsidretten, melder Norges Orienteringsforbund i en pressemelding.

Og det er damene som får æren av å innlede «ballet» lørdag ettermiddag, før herrene overtar lørdag kveld og løper gjennom natta til målgang søndag morgen.

Forrige gang denne storstafetten var lagt til Joensuu – tilbake i 2000 – var det stafettpropaganda fra de norske lagene med tre norske lag på toppen av pallen i herreklassen, da Halden SK vant foran Bækkelagets SK og Nydalens SK.

Hausken Nordberg er ankerkvinne

Også i år er det berettiget håp om norske pallplasser, melder Norges Orienteringsforbund.

Fjorårsvinner i dameklassen, Halden SK, er en av favorittene også i år. Her må en også nevne Nydalens SK – som stiller med evigunge Anne Margrethe Hausken Nordberg på sisteetappe.

På herresiden var det 2015 sist gang et norsk lag gikk til topps. Da var det Kristiansand OK som var best i Paimio, bare halvannet minutt foran Halden SK i det som da ble et helnorsk oppgjør på sisteetappe.

I år er det størst forventninger til Halden SK, IL Tyrving, Frol IL fra Levanger og Lillomarka OL – som imponerte med 6. plass under 10mila i vår.

LES OGSÅ: Nydalens SK stilte med rekordmange deltakere på årets 10Mila

Begge stafettene sendes på TV i Finland, med 260.000 TV-seere, ifølge Norsk Orienteringsforbund. I Norge kan en følge all dramatikken via Web-TV på jukola.com.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse