- Lyn bør straffes

Illustrasjonsfoto

Advokat Kenneth André Leren mener at Lyn bør straffes for Mikel-saken. Nå ønsker NFF å granske klubben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2008 kl 15:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I etterkant av Morgan Andersen-dommen har Lyn hatt Chelsea og statsadvokaten på nakken. Nå ønsker også Norges Fotballforbund å granske klubben.

– Jeg har bedt administrasjonen om å foreta en vurdering om det er grunnlag for å forfølge saken ytterligere, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til TV 2 Sporten.

Får støtte av ekspert

Han får støtte av advokat Kenneth André Leren. Han er ekspert på idrettsjuss og han er ikke i tvil om at forbundet må straffe Lyn.

– Forbundet bør straffe klubben, og jeg er temmelig sikker på at det kommer til å skje, for Lyn har brutt regelverket både når det gjelder inngåelse og innsendelse av kontrakt, sier Leren.

Det er flere måter å straffe klubben på. Bot, poengtrekk eller forbud mot å kjøpe nye spillere er mulige sanksjoner mot klubben. Den maksimale boten NFF kan gi Oslo-klubben er 500.000 kroner.

Forundret over tidspunkt

Lyns leder, Erik Langerud, er forundret over at forbundet tar opp saken nå siden det er så lenge siden den ble gjort kjent.

– Jeg skal ikke si at forbundet motarbeider oss, men jeg skulle gjerne hatt en dialog om denne saken på et tidligere tidspunkt, sier Langerud til TV 2 Sporten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse