ANNONSE
Annonse

Lyn greide det på femtende forsøk

VANT: Lyn vant sin første kamp i år, mot Stabæk 2. Bildet er fra sesongens første oppgjøret mellom de to, som Stabæk vant. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no (ARKIVFOTO)

Noen trodde kanskje ikke det var mulig, men mandag kveld vant Lyn sin første seriekamp denne sesongen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2015 kl 16:19

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BISLETT: 10. august blir en merkedag for Lyn-supporterne i 2015-sesongen. Det var nemlig kvelden Lyn skulle ta hjem årets aller første seier i serien.

Ny keeper

Stabæk 2 med sine 26 poeng og en femteplass i 2. divisjon avdeling 1, var utvilsomt det sterkeste laget før kampen – på papiret. På banen var det imidlertid Lyn som klarte å avslutte, for første gang i år. Riktignok med én mann mer etter at Stabæks Jørgen Hammer ble utvist etter bare fem minutter etter å ha felt en Lyn-spiller.

Stabæk sto imidlertid for kveldens første mål, etter 37 minutter. Men Lyns Jonas Scheie Hammer utliknet tre miutter før pause. Deretter skrev både Johannes Johannessen (67) og Moses Mawa (79) seg på scoringslisten, og kunne konstatere 3-1 til hjemmelaget da dommeren blåste av kampen.

LES OGSÅ: Denne mannen gror Beatles-lugg hvis Lyn beholder plassen i 2. divisjon

– Sinnsykt deilig

– Dette var sinnsykt deilig! Gir masse energi for det som skal skje videre i høst! sier Lyn-trener Tresor Egholm etter kampen.

– Nå må vi ta en kamp av gangen. Det er fortsatt lang vei opp, men løpet er ikke kjørt! Dette kan vi klare. Vi har fått en ny keeper fra Island, som fremstod trygg og god der bak, og som fikk være med på å ta årets første trepoenger på hjemmebane, sier Egholm.

Bare én gang fikk Stabæk nettkjenning bak Lyns nye sisteskanse, den islandske landslagskeeperen Fannar Hafsteinsson.

LES OGSÅ: Nei, dette er ikke en klesreklame!

Selv om mandagens poengfangst hever Lyn til fem poeng, ligger laget fortsatt sist på tabellen. Men seieren skaper ekstase, og tenner håp om endring hos supporterne, skal vi tro kveldens Twitter-aktivitet:

Saken fortsetter under tweetene

Klart for lokaloppgjør Lyn-Skeid

Dermed er det duket for et riktig så spennende derby på Bislett lørdag 15. august, når Lyn tar imot Skeid i neste runde.

Det første oppgjøret mellom de to lagene endte målløst på Nordre Åsen 1. mai. Siden den gang har både Lyn og Skeid slitt i bunn av tabellen, og begge lag har skiftet trenere.

Skeid er også i siget, og vant søndag 2-1 mot Finnsnes på Nordre Åsen, under ledelse av Johnny Ademaj.

Lokaloppgjøret på Bislett spilles lørdag klokken 16.00.

Kjelsås på tredjeplass

Kjelsås vant hele 0-3 på bortebane mot Mjølner søndag, men ettersom også Grorud vant sin kamp, mot Harstad, beholder østkantlaget sølvplassen på tabellen, ett poeng foran Kjelsås.

Kjelsås holder på tredjeplassen, selv om de har like mange poeng som Tromsdalen på plassen under.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse