Lyn imponerte Gamst

Fornøyde Lyn- supportere Oscar Conrad og Ilan Hollander gledet seg til kamp! (Jan-Tore Klausen/Arne Lundvang)

Stemninga var høy før årets første Lyn- kamp på Ullevål. Etter en god kamp mot Rosenborg sist, var troa på hjemmeseier stor før kampstart.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2008 kl 16:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Morten Gamst Pedersen hadde tatt turen fra England for å se Lyn- Bodø/Glimt (Jan-Tore Klausen/Arne Lundvang)

ULLEVAAL: - Vi vinner 3 - 0, garantert. Bodø/Glimt er ikke gode nok, mente August Neby Ulven som var på kamp med kompisen Justin Grindhaug. Mot Rosenborg var Lyn bra og vi kunne lett vunnet, fortsatte han.

Optimismen rådet hos Lyn- supporterne og omtrent alle vi snakket med regnet med en komfortabel seier til Lyn. 2- 0 og 3- 0 var de resultatene som ble nevnt mest.

Celebert besøk

Drøyt 4000 hadde tatt veien til Ullevål og en av de var Blackburn- spilleren Morten Gamst Pedersen.

- Jeg skal ikke til Lyn, bare så det er sagt, sa han med et smil om munnen mens han hastet seg mot inngangen.

Stemninga blant Glimt- supporterne var til å ta og føle på utenfor stadion. Hvis man kunne kalle Lyn- supporterne optimister før kampen, så var Glimt- supporterne i høyeste grad det motsatte.

Selv ikke en solid seier i forrige runde hadde gitt troa på tre poeng og med få unntak tippet de fleste tap.

De mest optimistiske vi var i kontakt med var uten tvil brødrene Thomas og Sverre B. Due.

-Det blir 2- 0 til Glimt! Vi reiser ikke til Oslo for å tape vet du, forklarte de unisont.

Fult fortjent

I løpet av kampen ble nok optimismen hos de to brødrene erstattet med skuffelse idet Lyn scoret tre kjappe mål og til slutt vant fult fortjent 3- 1.

Etter en sjansefattig førsteomgang tok Lyn tak i kampen i andre og kjørte over et Glimtlag som virket å gå tom for krefter ganske tidlig.

Etter kampen var det bare smil å se når Lyn- supporterne forlot stadion.

- En fult fortjent seier. Vi spiller bra og mot slutten er det klasseforskjell mellom laga, mente Ilan Hollander.

Klasseforskjell

At det var klasseforskjell mellom laga kunne også Kent Bergersen skrive under på. Lyn- assistenten trente Glimt i Adeccoligaen i fjor, så han vet hva han snakker om.

-Vi skaper mer trøkk utover kampen og spiller ut Glimt. Vi har større presisjon i spillet vårt som resulterte i at vi skapte noen store sjanser som vi heldigvis scorer på, forklarte han etter kampen.

Akkurat dèt er en grei oppsummering. Med samme uttelling på sjansene sine i resten av hjemmekampene kommer Lyn til å ta mange poeng på hjemmebane.

SaltoSelv om tilskuertallet var beskjedent, skapte de få fremmøtte mye lyd og ved flere anledninger virket det som om Bastionen var omtrent dobbelt så stor som den var. Mest jubel ble det etter at Kim Holmen scoret og gjorde sin velkjente saltofeiring. Fortsetter Holmen i samme spor som i går vil Bastionen få se mange saltoer i løpet av årets sesong.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse