Lyn-jentene rystet kanarifuglene

Jenny Christine Røsholm Olsen har scoret mange mål for Lyn, lørdag banket hun inn to mål mot serieleder LSK, her fra tidligere anledning hvor hun gjorde det samme mot annet lag. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det tok to minutter for Lyn å ta ledelsen over så langt ubeseirede Lillestrøm, og det rant inn mål begge veier gjennom kampen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.05.2018 kl 18:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Lyn er debutanter i Toppserien, Lillestrøm har vært best av alle, lenge. Og sistnevnte hadde inntil bortekampen mot Lyn på Kringsjå lørdag, kun sluppet inn to mål så langt i sesongen.

Lyn starter sterkt, og det tar kun to minutter før Lyn tar ledelsen, etter at Linn Huseby får hamret inn et flott skudd rett i LSK-kassa. Overraskende 1-0 til Lyn på Kringsjå lørdag.

Men LSK svarte på tiltale. Etter et knapt kvarter spilt utligner gjestene ved med flott mål av Emilie Bosshard Haavi. Som sammen med kollega Guro Reiten hadde mange farlige raid mot Lyn-målet.

Så er unge Jenny Kristine Røsholm Olsen på farta. Lang ball i bakrom og hun dundrer mot mål, 2-1 til vertene etter 22 spilte minutter.

Bortsett fra i startminuttene av kampen presser Lyn høyt gjennom hele kampen, og er som veps på LSK-spillerne.

Men selv om gjestene nok ble litt tatt på senga av et veldig offensivt Lyn-lag, så var de på igjen, og Sophie Roman Haug utligner for LSK.

Det ble mange fine sjanser gjennom kampen til begge lag, en veldig underholdende og morsom fotballkamp. Med to lag som tør å spille offensiv fotball. Til pause står det 2-2.

2. omgang

Men like ut i 2. omgang så smeller det igjen - av samme Sophie Roman Haug. Klabb og babb foran Lyn-målet, og nå er det LSK som tar ledelsen, 3-2.

Så tenkte kanskje noen at nå går lufta ut av det unge og nyopprykkede Lyn-laget. Men neida. Måltyven Jenny Kristine Røsholm Olsen får enda en ball i bakrom, og avslutter elegant i LSK-nettet. Så er det likt igjen - 3-3.

Og Lyn legger seg ikke bakpå for å sikre ett poeng, men fortsetter å presse, og utfordrer LSK. Særlig sliter midtstopperne til Lillestrøm med å holde farta til kjappe og offensive Lyn-spillere.

Men så er det LSK som fortjent får frispark rett utenfor 16. meteren til Lyn. Emilie Bosshard Haavi curler den elegant i keeperhjørnet til Lyns Siri Erivik, som forøvrig hadde flere veldig gode redninger.

4-3 til gjestene. Lyn ga seg ikke, og kom til flere gode forsøk i de siste minuttene, men det ble til slutt LSK som fikk med seg alle poengene hjem.

Men likevel, for en kamp av Lyn-jentene! Imponerende offensivt og defensivt spill, mot et LSK som har favorittstempel i fotballpanna. Dette kan bli morsomt fremover.

HER KAN DU SE ALLE KAMPFAKTA FRA FOTBALL.NO

Til Lyn Fotball sier tomålsscorer Jenny etter kampen at hun synes det er litt surt at de taper med ett mål:

– Men vi kan jo ikke gjøre noe med det knalltreffet de får på slutten her. Vi gjorde nesten LSK dårlige i dag. Det er så gøy at vi klarte å prestere som vi gjorde. Vi er litt skuffa over at vi ikke får ett poeng, men vi viser at vi er på nivå med LSK i deler av kampen.

HER KAN DU HØRE HELE INTERVJUET MED TOMÅSSCORER JENNY

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse