ANNONSE
Annonse

Lyn-jentene så til de grader videre til A-sluttspillet

Her er jentene som skal kjempe for gull på Norway Cup 2017. Foto: Andreas Kristoffer Berge/Kvinneidrett.no

Kringsjå-laget stiller sterkt på Norway Cup. Går de hele veien i år også?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2017 kl 16:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FURUSET: Lyn Damer har nå spilt siste kamp i gruppespillet mot Verdal. Dette viste seg å bli en gruppefinale, da begge lag har vunnet mot de resterende lagene og er klare for sluttspill. Lyn har fått lite motstand, og har vunnet stort. 11-0 i første kamp mot Fram IL, og 10-0 mot Skjoldar i andre kamp. Verdal har også vunnet stort, men har ikke like bra målforskjell som Lyn.

Gruppefinale

Verdal sto fram og ble en sterk motstander for Lyn i gruppespillets siste kamp. 0-0 ble resultatet etter endt kamp på Furuset. Begge lag står derfor med seks poeng, men Lyn ender som gruppevinner med bedre målforskjell.

Trener Fredrik Roberg fikk ikke anledning til å lede dagens kamp. Men dette er tredje året han deltar som trener med Lyn, og har begge årene tatt laget med til finalen. I fjor tok J17-laget gullet med hjem, men i 2015 måtte de se seg slått av danske Ballerup-Skovlunde. Han håper selvfølgelig å ta laget lengst mulig i år også.

– Vi har ikke noe spesifikk målsetning, men vi vil jo selvfølgelig stå i finalen på lørdag. Målet er å gå langt, vi får se hvor langt vi kommer. Cup er cup, sier Roberg.

Jentene jubler for storseier mot Fram IL, og håper på flere jubelscener i sluttspillet. Foto: Andreas Kristoffer Berge/Kvinneidrett.no

Spent på lokale lag

I gruppespillet var det lite som gav motstand. Ved spørsmål om hvem som er potensielle utfordrere til gullet, er det først og fremst lokale kjenninger som blir nevnt.

– Vålerenga og Kolbotn ser jeg på som utfordringer, de er gode og stiller med sterke lag her på Norway Cup. Men så er det jo alltid noen litt mer ukjente som overrasker og leverer sterkt, så det blir spennende å se, sier han.

Ni spillere fra A-stall

Det er ikke tvil om at Lyn er gode på Norway Cup. De har vært i finalen hvert år siden 2014, og har en sterk og stor stall. Lyn-jentene leverer også i serien, der førstedivisjonslaget ligger på førsteplass med 24 poeng før høstsesongen sparkes i gang. Den 20. August møter de Fløya på bortebane. Når det gjelder årets Norway Cup-lag, er det mange som deltar fra A-lagsstallen.

– Ja, vi har et ganske sterkt lag. Vi har faktisk med oss hele ni stykker fra førstedivisjonslaget. Så vi bør bite godt i fra oss, avslutter Fredrik Roberg.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse