Lyn jukser ikke

Vil først og fremst benytte anledningen til å takke Lyns spillerer og supportere for en fantastisk innsats mot Strømsgodset på søndag. Tre poeng var v...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Vil først og fremst benytte anledningen til å takke Lyns spillerer og supportere for en fantastisk innsats mot Strømsgodset på søndag. Tre poeng var viktigere enn mange kunne tenke seg, og nå kan laget konsentrere seg om å se oppover på tabellen, istedenfor å bli nevnt som nedrykkskandidat i alle mulige sammenhenger. Det er ikke noe gøy, og tærer ikke bare på humøret til spillergruppen, men også på klubben som en helhet.

Så over til dagens tema, som er noe så finurlig som tilskuertelling. Mandag fikk jeg en telefon fra Aftenpostens Stein Erik Kirkebøen som hadde mottatt mailer fra folk som undret seg over Lyns måte å telle tilskuere på. Uten å si direkte hva som stod i mailene, mer enn antydet han at det gjaldt oppblåsing av tilskuertallene, slik vi vet i hvert fall tre andre klubber på Østlandet gjør. Dette er et tema som ikke har blitt diskutert i det offentlige rom tidligere, men som med telefonen fra Kirkebøen ble en sak jeg mer enn gjerne skriver om.

For en ting kan jeg love våre lesere, og det er at vi ikke driver med tilskuerjuks, så langt derifra. Lyn spiller på Ullevaal Stadion, et stadion som har fått et elektronisk adgangssystem, og sammen med Vålerenga må Lyn også betale en seteavgift til Ullevaal Stadion, i tillegg til avgiften til NFF. Dette betyr i all enkelhet at verken Lyn eller Vålerenga har anledning til å jukse med tilskuertallene, da dette rett og slett ville kostet oss for mye penger. La oss allikevel, for eksempelets skyld, anta Lyn ønsket å skru opp tilskuertallene for å virke som en større publikumsmagnet enn det vi er. I 2006 spilte Lyn mot Molde på Ullevaal Stadion, en kamp som ble spilt midt i skoleferien, og det kom ventelig ikke flere enn drøyt 2500 tilskuere.

Skulle vi fulgt praksis fra noen andre klubber i Tippeligaen, kunne vi enkelt ha lagt antall solgte sesongkort i bunn som en slags garanti for tilskuertallet, og talt antall tilskuere på øvrige deler av stadion (der sesongkortplassen ikke var solgt), og summert dette. Med tanke på at vi i 2006 solgte 4500 sesongkort skulle tilskuertallet faktisk vært høyere på Molde-kampen før vi åpnet portene enn det som faktisk var på kampen.

Riktignok blir fotballederes vurderingsevne betvilt titt og ofte av journalister så vel som supportere, men skulle Lyn oppgitt et tilskuertall på over 6000 i den nevnte kampen mot Molde, da det egentlig bare var 2500 der, ville vi mistet troverdigheten vår overfor alle, noe som er langt mer alvorlig, enn det er viktig å få ett høyt tilskuertall.

Derfor kjære leser, ber jeg deg tro meg når jeg sier at vi i Lyn ikke blåser opp tilskuertallene våre. Skepsisen til praksisen i eliteserieklubbene hva gjelder dette temaet er forståelig, for det er syndere der ute.

De synes kanskje ikke selv de er syndere for de oppgir antall solgte billetter i hver kamp, og ikke antall tilskuere. Det er en vesensforskjell på dette, derfor synes jeg toppfotballens største problem er at vi ikke har ett felles system på hvordan man teller tilskuere.

Lyns oppfatning er at det er antall tilskuere som faktisk ser kampen som burde oppgis, ikke antall solgte billetter.

Om dette blir fattet noe vedtak rundt dette vet jeg ikke, men Lyns navn verken skal eller kan trekkes inn når man snakker om tilskuerjuks, for sammen med Vålerenga er vi en av få klubber som opererer med faktiske tilskuere.

Søndag spiller Lyn mot Aalesund på Color Line Stadion, og tilbake fra karantene til den kampen er Jo Tessem, Lars Kristian Eriksen og Magnus Powell, og det er ikke helt utenkelig at Indridi Sigurdsson er på vei tilbake, så alt ligger til rette for at vi skal ta ytterligere byks oppover tabellen.

Kanskje vi sees i Aalesund.

Fotballhilsen

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse