Lyn kan havne i 2. divisjon

Lyns hovedtrener "Kenta" fikk en god avslutning på serien med seier mot Fredrikstad. Nå er det mulig klubben blir flyttet ned til 2. divisjon.

Lyn har store problemer med å innfri fotballforbundets lisenskrav, og kan derfor komme til å bli flyttet ned i 2. divisjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.11.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Etter hva Aftenposten kjenner til, har generalsekretær Karen Espelund overfor klubblisensnemnda innstilt på at Lyn ikke skal få lisens.

– Vil være dramatisk

– Det ligger i kortene at en eventuell degradering vil være dramatisk for oss. Det vil få mange konsekvenser. Vi jobber dag og natt for å redde lisensen vår.

Sett fra utsiden er det sikkert vanvittig mange grunner til at det ikke skal gå, men fra innsiden ser vi mange gode grunner til at det skal gå. De nærmeste dagene vil vise hvem som har rett, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Aftenposten.

Tar en avgjørelse fredag

De sju medlemmene i lisensnemnda møttes i Oslo tirsdag for å vurdere søknadene til 42 klubber (eliteserien kvinner og menn, 1. divisjon menn), men avsluttet ikke arbeidet.

– Vi tar en avgjørelse fredag. Vi har bedt åtte-ti klubber om tilleggsinformasjon, deriblant Lyn. Det handler om alt fra små til store ting, sier nemndas leder Jan Løkling.

Økonomiske problemer

Lyn sliter med å oppfylle kravet om positiv egenkapital.

– Det er det vi jobber med å få på plass, sier Langerud til Aftenposten.

Lyn var truet av konkurs i 1999, men ble da reddet av Atle Brynestad. Klubben har vært i eliteserien sammenhengende siden 2000, men er igjen i økonomiske problemer etter at Brynestad trakk seg ut tidligere i år.

Langerud sier at problemene har blitt verre på grunn av søksmålet fra Chelsea, i tillegg til den vanskelige situasjonen på finansmarkedene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse