Lyn kan ikke rykke opp fra 3. divisjon

BLIR: Lyn kan ikke avansere fra 3. divisjon i år, med det nye seriesystemet som er vedtatt av fotballtinget. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Fotballtinget vedtok lørdag nytt seriesystem i norsk fotball. 2016 blir et overgangsår: Ingen lag vil kunne rykke opp fra 3. divisjon. Dermed blir cupen årets gulrot for Lyn, mener treneren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2016 kl 19:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVAAL STADION: Vedtaket kom under Fotballtinget.

Dermed endres seriesystemet for alle de fem øverste divisjonene i norsk fotball fra 2017. Men det vil gi konsekvenser allerede fra årets sesong, som blir et overgangsår.

Det innebærer nemlig blant annet at antall 3. divisjonsavdelinger skal reduseres til seks fra dagens tolv.

Ingen opprykk til 2. divisjon

En konsekvens blir at ingen lag vil rykke opp fra divisjonen denne sesongen, slik Nordre Aker Budstikke tidligere har omtalt. Opp- og nedrykk vil foregå som normalt mellom 1. og 2. divisjon i 2016.

Dermed kan et svært revansjesugent Lyn, som forrige sesong rykket ned fra 2. divsjon, måtte belage seg på minst to år på fjerde nivå i norsk fotballs seriesystem.

LES KOMMENTAREN: «Jeg tror neppe Lyn blir nødt til å kjempe mot nedrykk. Men om opprykksmuligheten forsvinner blir det hele en merkelig affære. Og ikke ha noe å spille for skaper ikke akkurat bra fotball»

Veien tilbake blir ett hakk lenger for Lyn

Se bildet større

TRENER: Spillende trener Tresor Egholm. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Tresor Egholm, en av to trenere for Lyns A-lag, er skuffet over at overgangsåret blir 2016 og ikke 2017, slik Lyn foreslo og håpet på.

– Vi var positive til forslaget og at det tas grep for å heve nivået i norsk fotball, men ønsket at klubbene skulle få bedre tid til å forberede seg, og at forslaget skulle bearbeides underveis. Nå har man faktisk vedtatt et forslag fra Troms Fotballkrets som også gagnet lagene på nivå fem, men som ikke er utredet ferdig i forhold til hvilke konsekvenser det vil gi på nivåene over.

For eksempel vil den nye tredjedivisjonen ha 84 lag i 2017. Med to andredivisjoner à 14 lag, og 30 lag i Tippeligaen og Obos-ligaen, er det potensielt hele 60 klubber som kan ha sitt andrelag i den nye tredjedivisjonen på sikt.

– Uansett endrer ikke dette vedtaket mye på vår situasjon i år. Vi skal fortsatt spille 3. divisjon om forslaget hadde gått igjennom eller ikke, og vi skal jobbe profesjonelt inn mot hver eneste kamp denne sesongen. Veien tilbake til toppfotballen blir et hakk lenger, men vi har en langtidsplan som vi jobber etter, og målet er fortsatt å komme tilbake i norsk toppfotball, og dit skal vi! Lyn kommer alltid tilbake! sier Egholm.

LES OGSÅ: Her er det nesten ingen arbeidsledige

Neste år vil bli tøffere

For Lyn vil denne sesongen handle om å kvalifisere seg for den nye3. divisjonen som vil bestå av færre lag enn årets divisjon. Det betyr at Lyn spiller på et høyere nivå neste år hvis klubben klarer kvalifiseringen.

– Deretter venter et trangt nåløye i den nye andredivisjonen, men dette er utfordringer vi ser frem mot, sier Egholm.

En av konsekvensene av dagens vedtak på Fotballtinget, er at spillerlogistikken kan bli noe mer utfordrende med tanke på å hente eksterne forsterkninger, mener treneren:

– Vi skal fortsatt jobbe godt på den fronten, men det kan fort bli enda viktigere inn mot neste sesong.

LES OGSÅ: Erik har bestemt seg. 16-åringen blir i Lyn

Cupen årets største mål

– Dermed blir kanskje NM den største gulroten i årets sesong?

– Der skal vi i alle fall mobilisere! Et cupoppgjør mot VIF på Bislett hadde ikke vært feil når skuffelsen over at overgangsåret ikke ble 2017 har lagt seg. Vi skal uansett stå på videre vi, lover Egholm.

Bastionen håpet på to opprykk på rad

LES OGSÅ: Sulteforede supportere i Bastionen ble premiert med Årets navn i Nordre Aker, etter nedrykkssesongen

– Vi skal ha to opprykk på rad. Mikkis og Tresor bygger et langsiktig lag, og driver ikke med brannslukking, slik som nok har vært tilfelle i klubben tidligere, sa Cecilie Halseth i Bastionen-styret, da supporterklubben ble tildelt prisen for Årets Navn.

Nå ryker altså den drømmen for supporterne.

Vedtaket på Fotballtinget ble ikke godt mottatt på Twitter:

LES OGSÅ: Flest fikk støtte til el-sykkel i Nordre Aker

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse