– Lyn kommer først

Mads Dahm (18) har gått gradene i Lyn og beskriver seg selv som en offensiv og teknisk midtstopper. Nå håper han på en plass i A-stallen.

For Mads Dahm (18) finnes det kun ett lag. Drømmen er å spille i Tippeligaen med favorittlaget Lyn.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Sandvika: Sola skinner på treningsfeltet Kadettangen i Sandvika. A-laget til Lyn er akkurat ferdig med formiddagstrening, og unggutten Mads Dahm (18) kommer ruslende ut av garderoben.

– Det er litt rart. I fjor så sto jeg på tribunen og heiet på disse guttene, og nå trener jeg med dem, smiler han beskjedent.

Hjerte for Lyn

18-åringen har alltid hold med Lyn.

– Pappa tok med meg og broren min på Lyn-kamper fra vi var små. Så det har alltid vært laget mitt, mimrer han. Dessuten har han selv spilt i Lyn hele sin unge fotballkarriere. Med et lite unntak.

– Det tok litt tid før jeg begynte å vokse. For to år siden var jeg fortsatt 1.70, men nå er jeg blitt 1.93, forteller han. I løpet av vokseperioden var han en sesong i Korsvoll, men hjertet hans banker kun for Lyn.

Gått gradene

Sisteårsjunioren fra Nordberg hospiterer for tiden på A-laget til Lyn, og startet mot både Strømsgodset og Vålerenga. Du kan si han har gått gradene.

– Jeg valgte idrettslinja på NTG for å holde meg på det beste juniorlaget til Lyn. Det er veldig bra å kunne kombinere skole og fotball på den måten, mener han. Mads føler seg godt tatt vare på i Lyn og syns det er bra at klubben tør å satse på egne produkter, selv om de er unge.

– Lyn satser heldigvis på de unge også. Er du god nok får du sjansen, sier han.

Tippeligadebut

Og for Mads Dahm er den sjansen nå.

– Det er uvisst om jeg blir tatt opp i A-stallen nå, men jeg håper jo. Målet er å debutere i Tippeligaen for Lyn, sier han.

– Om du slår gjennom da, hvilken klubb ville du aller helst spilt for?

– Det er Lyn egentlig det. Ellers er Manchester United favorittlaget i utlandet, men Lyn kommer først, slår Norberg-gutten fast.

Offensiv

Henning Berg har brukt Mads som midtstopper i vinterens treningskamper, men ifølge unggutten selv er ikke det favorittplassen.

– Egentlig liker jeg meg bedre fremover på banen, men jeg er glad for å spille uansett, innrømmer Mads, som tidligere har prøvd så å si alle plasser på banen. Offensiv midtbane er drømmeposisjonen, men midtstopperrollen begynner likevel å synke inn.

– Dagens midtstoppere er generelt mer tekniske og kan bidra mer offensivt. Der har jeg mye å tilby. Når det gjelder det defensive trenger jeg nok litt mer erfaring, mener Mads.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse