Lyn, Korsvoll, Kjelsås og Skeid kom gjennom «sesongen fra helvete»

Lyn er seriemestere i 3. divisjon, avd. 2, i 2016. Bildet er tatt tidligere i sesongen. FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Endelig er 2016-sesongen unnagjort. Sesongen som hadde lite annet å by på en ren overlevelse for A-lagene i fotball for herrer. Nordre Aker-lagene holdt stand og kan starte 2017 på samme sted i divisjonssystemet som i år. Det er grunn til å feire.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.10.2016 kl 11:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Det er tid for å puste ut. For lite var sikkert før årets sesong.

Nytt seriesystem fra 2017 fører nemlig til kjempeskrell både i 2. og 3. divisjon. 2016 er overgangsåret, der antall lag i de to divisjonene reduseres kraftig.

Lyn ble seriemestere i 3. divisjon

Etter 2016-sesongen rykker nemlig ingen lag opp fra 3. divisjon. Det er ekstra surt for Lyn som rykket ned fra 2. divisjon i fjor, og som hadde som målsetting å gjøre tiden på nivå fire kortest mulig. Selv med 65 poeng og overlegen seier (15 poeng foran Skjetten på andreplass) i sin avdeling i 3. divisjon blir også neste sesong på samme nivå.

«Sesongen fra helvete» omtales 2016 som på Lyns egne nettsider. Men ildprøven ble bestått. Med 3-2-seier over Lommedalen i sesongens siste kamp på Bislett lørdag, kunne spillere, Bastionen og øvrige supportere juble, og se fram til et 2017 der målsetingen er opprykk til 2. divisjon.

LES OGSÅ: Bastionen samler inn penger til kreftsaken. Har 30.000 som mål – slik kan du bidra

– Det var moro i dag! Det er kanskje bare 3. divisjon vi vinner, men vi har nådd vårt mål etter en lang sesong, og avslutter foran et fantastisk Bastionen. Da er det lov å smile! sier trener Mikal Aaserud til Lyns nettsider.

Korsvoll sikret

Korsvoll, i samme avdeling, sikret sist helg fornyet kontrakt i 3. divisjon, da de slo Strømmen imponerende 12-1. Lørdag spilte de sesongens siste kamp, mot Lokomotiv Oslo, som endte 3-3 og med poengdeling. Men med 46 poeng totalt var likevel tredjeplassen på tabellen sikret for herrene fra Korsvoll.

En god plassering har vært rivende nødvendig. Det er bare topp fire i hver avdeling (pluss de åtte beste femmerne) som overlever på fjerde nivå (3. divisjon). De øvrige ramler ned til 4. divisjon.

Se bildet større

Tabellen i 3. div Menn avd 02 2016. (Fotball.no)

Tredjeplass til Skeid i 2. divisjon

Samtidig mister halvparten av lagene i 2. divisjon plassen sin, og rykker ned etter 2016-sesongen. Det betyr at lagene fra 8. til 14. må ned ett nivå. Naboene, og rivalene, Skeid og Kjelsås har vært i samme divisjon denne sesongen. Og der Kjelsås var det stabilt beste laget i fjor, med naboen på Nordre Åsen et lite stykke under seg, har situasjonen vært motsatt i år.

Se bildet større

Johnny Buduson ble årets toppscorer i Skeid, med 21 mål i 2016. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tom Nordlie kom inn i mai og løftet Skeid, og i høst klatret de opp til 2. plass på tabellen, forbi Finnsnes.

Laget fra Troms lot imidlertid ikke det gå upåaktet hen, og har siden passert oslolaget, og tatt tilbake andreplassen.

Etter sesongens siste kamp på Nordre Åsen lørdag, som endte med 2-1-seier til Skeid over Follo, har Skeid 52 poeng, og sikret dermed tredjeplass på tabellen, 15 poeng bak suverene Tromsdalen.

Dermed står spenningen om Tom Nordlie blir med Skeid også neste år, og klarer å løfte laget nærmere toppen av norsk fotball.

LES OGSÅ: Hva tenker Skeid om 2017?

Nerver i Kjelsås

Kjelsås har hatt kniven på strupen ettersom de i høst har surfet mellom 7. og 8. plass på tabellen. Mellom nedrykk og fortsatt divisjonskontrakt.

Nest siste serierunde sikret de imidlertid plassen med 5-1-seier over Alta.

Også fra sesongens siste kamp gikk Kjelsås seirende ut, og vant 1-0 over Stabæk 2. Ettersom Skeid slo Follo endte både Kjelsås og Follo med 41 poeng, men med bedre målforskjell til Follo endte Kjelsås sjetteplass på tabellen.

Se bildet større

Tabellen i 2. div Menn avd 01, PostNord-ligaen, 2016. (Fotball.no)

Slik blir 2017

Neste sesong vil fortone seg annerledes for våre lokale lag.

Det nye systemet innebærer at det bare er to 2. divisjonsavdelinger (nivå tre i norsk fotball) i 2017. Det vil være seks 3. divisjonsavdelinger (nivå fire, kalt «Regionsligaen») og hele 24 4. divisjonsavdelinger (nivå fem, kalt «Kretsligaen»).

Tilværelsen i 3. divisjon vil ikke bli like tøff i 2017: Kun fire lag vil da rykke ned i hver 3. divisjonsavdeling, mens vinneren av hver 4. divisjonsavdeling rykker opp.

Samtidig vil motstanden Korsvoll og Lyn møter i 3. divisjon sannsynligvis bli hardere, når den store andelen nedrykkede 2. divisjonslag fra 2016-sesongen, plutselig spiller på nivå fire.

Toppserielag i 2017?

Nordre Aker kan få et lag i Toppserien for kvinner neste sesong. Lyns Damer spilte i helgen uavgjort mot Kongsvinger, og er med det klare for kvalifisering til Toppserien. De møter enten Medkila IL eller Urædd.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Les også:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse