ANNONSE
Annonse

Lyn-målscorer: – Bibelske proporsjoner

DAVID MOT GOLIAT? Da Lyn og Kjelsås møttes igjen var det ingenting som tydet på at Lyn har vært sesongens bunnlag. Benjamin Nessjø Nyheim (t.v.) scoret sitt første i Lyn-trøye, og var ikke beskjeden på Twitter etterpå. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Lyn slo Kjelsås 2-0 på Bislett søndag. Med det lever håpet om fortsatt 2. divisjonsspill, med eller uten hjelp fra høyere makter – og Kjetil Rekdal – når det bare gjenstår to kamper av sesongen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2015 kl 20:03

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BISLETT: Oppgjøret mot bydelsrival Kjelsås var et være eller ikke være for Lyn, før søndagens kamp på Bislett. Før kampen var det seks poeng opp til «sikker» plass over streken.

Etter kampen er luka redusert til tre. Takket være storspill fra Lyn på Bislett, samtidig som Ullern, på plassen over, gikk på et tilsvarende tap i Harstad.

GLADE: Det var ingen grunn for Lyn å deppe på Bislett søndag. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Skjebnekamp for Lyn – en presang til Kjelsås

Det første møtet mellom Lyn og Kjelsås i årets sesong, i juni, endte med hele 5-1 til Kjelsås. Kjelsås ligger foreløpig på en fjerdeplass på tabellen, og en mulig opprykkskamp er for lengst passert.

– At det er en skjebnekamp for Lyn er en presang til oss. Det kommer til å bli en kamp med nerve, der det ligger mye i potten – i alle fall for Lyn, sa Kjelsås-trener Eivind Kampen før oppgjøret søndag, som på det sterkeste benektet for at Kjelsås ville gi Lyn lett motstand for å hjelpe naboklubben til å holde seg i divisjonen.

Sikret seier etter et kvarter

Det var imidlertid Lyn som visste å utnytte nerven i kamapen. Etter tolv minutter var det mannen som endte Lyns seierstørke tidligere denne sesongen, Moses Mawa, som prøvde seg med et skudd mot Kjelsås-keeper Terje Kirsebom.

Det ble stoppet av keeper, men på returen var Lyns Jonas Scheie Hammer på riktig sted, og satte kampens første mål.

Lyn trengte ikke mer enn to minutter på å doble ledelsen. På corner fra den ferske målscoreren Scheie Hammer, var Benjamin Nessjø Nyheim høy nok og sendte ballen inn i nettmaskene.

24 år gamle Nyheim, som kom fra Sverresborg og debuterte for Lyn i jubelkampen mot Skeid 15. august i år, gjorde med det sitt første Lyn-mål og var tydeligvis i ekstase etter kampen.

HÅPET LEVER: Med seier søndag er det fortsatt mer enn bare teoretisk mulig at Lyn er et 2. divisjonslag også i 2016. Bastionen har stilt opp hele sesongen, selv om det tok 15 runder før Lyn vant i år. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Bibelske proporsjoner – alt er mulig!

På Twitter hyllet han nemlig Bastionen, og skrev at «Denne sesongen har bibelske proporsjoner skrevet over hele seg! Alt er mulig nå».

Om han også hadde lagkamerat Moses Mawa i tankene, mannen som tidligere denne sesongen ledet Lyn ut av seierstørken, er uvisst.

MOSES: Mawa var viktig da det "snudde" for Lyn tidligere i høst. Også søndag var han en viktig spiller, selv om han ikke satte seg på scoringslista. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Twitter-brukeren @0bservatøren fulgte opp med «Herlig skåring og påfølgende feiring! Lyndrakten kler deg godt. Vi er mange som håper du blir med neste sesong!»

Nyheim svarte på tiltale, og bekreftet søndag ettermiddag på mikrobloggtjenesten at han blir i Lyn også neste sesong, «Uansett».

Stor framgang, trenerteamet blir

TRENER: Tresor Egholm har spilt med og trent Lyn siden juni. I tospann med Mikkis Aaserud blir han enda en sesong. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

Det ble med de to tidlige scoringene i kampen, og offensivt var Lyn best, selv om Kjelsås kom til noen farlige avslutninger. Nivåforskjellen som var tydlig da lagene sist møttes, er ikke lenger synlig.

– Vi har hatt stor fremgang i høst, og blir bare bedre og bedre. Vi har blitt tryggere på vårt eget nivå, men skal heller ikke undervurdre betydningen av bedre løpskapasitet. Sist vi møtte Kjelsås ble vi løpt i senk etter pause, i dag går vi av banen med overskudd, sa spillende trener Tresor Egholm til Lyns nettsider etter kampen.

Fredag bekreftet klubben at de forelenger kontrakten med trenerteamet Egholm og Mikkis Aaserud, som overtok ansvaret for A-laget før sommeren, en sesong til, uansett hvilken divisjon laget blir spillende i.

Lyn-hjelp av Vålerenga?

Den siste plassen i andredivisjon står nå mellom Lyn, som etter 24 kamper har 19 poeng, Mjølner på plassen bak med 18 poeng, og Ullern som foreløpig ligger trygt med 22 poeng på 11. plass.

Ullern tapte mot Harstad søndag, og kjenner nå Lyn puste dem i nakken. Samtidig vant Mjølner 2-0 over Skeid i Narvik, og ligger dermed fortsatt i hælene på Lyn.

Skeid sikret imidlertid sin 2. divisjonsfremtid i forrige runde, og er med 27 poeng trygge, uansett hvordan de siste to rundene ender.

Til Dagsavisen ymter Lyn-trener Aaserud frempå om at erkereivalen i øst, Vålerenga 2, kanskje kan strekke ut en hjelpende hånd til Lyn i den 25. serierunden. Da skal nemlig gutta fra Oslo øst over til Ullern kunstgress.

– Jeg håper Rekdal sender sitt beste lag til Ullern på lørdag og hjelper oss med å holde plassen, sa Aaserud til Dagsavisen etter kampen på Bislett.

Makker Egholm frister med hva det kan bety for VIF2:

– De kan vel gjøre sin beste sesong i 2. divisjon noen gang. Det må jo være en motivasjon og en god grunn til å satse, sier han til Dagsavisen.

Skulle Rekdal ta på seg spanderbuksene, er likevel Lyn avhengig av å levere. Det krever seier borte mot Senja neste helg, og seier mot allerede nedrykksklare Holmen i siste runde.

PS: Og det hadde jo ikke vært dumt. Finn Bjelke er kanskje nærmere enn noen gang å måtte anlegge Beatles-lugg, slik han tidligere i sesongen lovet, dersom Lyn beholder plassen?

PS2: Kjelsås har hjemmekamp neste uke mot Harstad, og avslutter sesongen mot VIF2 i Vallhall. Skeid har igjen en bortekamp mot Grorud og en hjemmekamp mot Tromsdalen, men er som nevnt sikret videre 2. divisjonsspill også i 2016.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse